Gambia

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Banjul
Andere grote steden: Serekunda, Brikama en Farafenni
Munteenheid: Gambiaanse dalasi (GMD)
Oppervlakte: 11.295 km²
Inwoners: 1.840.454 (2012)
 

Gambia is een land in het noordwesten van Afrika. Gambia is met een lengte van 320 kilometer en een breedte van ongeveer 50 kilometer op het breedste punt één van de kleinste landen van Afrika en de kleinste op het Afrikaanse vasteland. Het land wordt volledig doorkruist en gespleten door de Gambia Rivier, die vanuit de Atlantische Oceaan het land binnenstroomt. Het land wordt verder volledig door Senegal omsloten. De hoofdstad van het land in Banjul, maar de grootste stad is Serekunda. Banjul is één van de kleinste Afrikaanse hoofdsteden. Het land wordt door glooiend landschap gekenmerkt. De delta langs de Gambia Rivier wordt gevormd door mangrovebossen en het is er vrij moerassig.

Voormalig slaveneiland Kunta Kinteh Island (Foto: Olga Stavrakis)

Voormalig slaveneiland Kunta Kinteh Island (Foto: Olga Stavrakis)

Reisinformatie Gambia

Tijdsverschil:
In Gambia is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Banjul:
4735 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Gambia is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Gambia.
Visum:
Nee
Reizen naar Gambia:

Goedkope vliegtickets Gambia
Vakantie Gambia

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Gambia is Engels de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere inheemse talen en dialecten gesproken.

Beste reistijd Gambia

De beste reistijd voor Gambia is tussen november en april. Het is er dan net als de overige maanden ongeveer 31 graden, maar er valt vrijwel geen regen. Het regenseizoen in Gambia vindt plaats tussen juni en september.

Vaccinaties en inentingen

Voor Gambia worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Gambia naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 90 procent van de bevolking van Gambia is moslim en daarmee is het veruit de belangrijkste godsdienst in Gambia. Daarnaast gaat nog ongeveer 10 procent naar de rooms-katholieke en anglicaanse kerk.

Populaire bezienswaardigheden

Gambia is de laatste jaren een populaire winterzon bestemming geworden. Veel reisorganisaties bieden reizen aan naar dit kleine Afrikaanse land. De meeste en mooiste resorts liggen aan de brede Gambiaanse stranden aan de Atlantische Oceaan. Bijvoorbeeld in de plaatsen Kololi, Kotu en Fajara. Hoewel de meeste mensen voor de stranden komen is het binnenland van Gambia ook mooi. Het land beschikt over enkele nationale parken. Het bekendste en populairste park is het Abuko Nature Reserve. Hier kom je onder andere verschillende soorten apen, krokodillen, nijlpaarden en antilopes tegen. De krokodil is heilig in Gambia. Dat komt goed tot uiting in het Kachikally Museum and Crocodile Pool. Met het Kunta Kinteh Island (voorheen James Island), midden in de Gambia Rivier, beschikt Gambia bovendien over een werelderfgoed. Hier vind je nog restanten uit de tijd van de slavernij. Op dit eiland werden slaven aangevoerd en verzameld. Hoofdstad Banjul is één van de kleinste hoofdsteden van Afrika en ligt aan de monding van de Gambia Rivier. In deze stad kun je onder andere het nationale museum bezoeken waar je meer komt te weten over de koloniale geschiedenis van Gambia.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 13:47 uur
Categorieën: Afrika