Gabon

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Libreville
Andere grote steden: Port-Gentil, Franceville en Oyem
Munteenheid: CFA-frank (XAF)
Oppervlakte: 267.668 km²
Inwoners: 1.608.321 (2012)
 

Gabon is een land in het westen van Centraal-Afrika. In het noordoosten grenst Gabon aan Equatoriaal-Guinea, in het noorden aan Kameroen en in het oosten en zuiden wordt het omsloten door Congo-Brazzaville. In het westen heeft Gabon ongeveer 885 kilometer kustlijn aan de Golf van Guinee en de Atlantische Oceaan. Gabon bestaat voor maar liefst 85 procent uit regenwouden. In het midden en noordwesten van het land bevinden zich een aantal bergketens. Gabon is, onder andere door export van tropisch hout, goud en uranium, één van de rijkste landen van Afrika.

Reisinformatie Gabon

Tijdsverschil:
In Gabon is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Libreville:
5800 km
Vliegduur:
ongeveer 7 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Gabon is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Gabon.
Visum:
Ja
 

Talen

In Gabon is Frans de officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere dialecten gesproken.

Beste reistijd Gabon

De beste reistijd voor Gabon is in de maanden juni, juli en augustus. De temperatuur is er dan met gemiddeld 27 graden aangenaam en er valt vrijwel geen regen, in tegenstelling tot de overige maanden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Gabon zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Gabon naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Gabon is christelijk. Ongeveer 50 procent is rooms-katholiek en 10 procent is protestants. Daarnaast hangt ongeveer 40 procent een traditionele Afrikaanse godsdienst aan.

Populaire bezienswaardigheden

In Gabon zijn veel mogelijkheden voor safaritochten. Het land beschikt over meerdere nationale parken en natuurreservaten waar veel wilde dieren leven. In het zuidwesten van Gabon heb je het nationale park Loango. In dit park, naast de Atlantische Oceaan, kun je olifanten, krokodillen, buffels en apen zien. Ook het beschermde Wonga-Wongué natuurreservaat en het Batéké Plateau National Park zijn een bezoek waard. Niet alleen op het land kun je dieren spotten. Tussen juli en september trekken er heel veel walvissen langs de kust van Gabon. Ook dolfijnen en orka's weten de wateren rond Gabon te vinden. Met een kuststrook aan de Atlantische Oceaan heeft Gabon ook een verschillende mooie stranden. In het noorden Pointe Denis en Ektawa Beach en in het zuiden zijn Sette Cama en Mayumba aan te raden.

 

Door:
Bijgewerkt: 29 juni 2013, 18:24 uur
Categorieën: Afrika