Frans-Polynesië

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Papeete
Andere grote steden: Faaa, Mahina en Punaauia
Munteenheid: CFP-frank (XPF)
Oppervlakte: 4000 km²
Inwoners: 274.512 (2012)
 

Frans-Polynesië is een Frans overzees land in Oceanië en ligt in het oosten van het continent Australië. Frans-Polynesië ligt in de zuidelijke Grote Oceaan en bestaat uit zes eilandgroepen: de Australeilanden, de Bass-eilanden, de Gambiereilanden, de Genootschapseilanden, de Marquesaseilanden en Tuamotu. In totaal bestaan deze eilandgroepen uit 128 eilanden. Het grootste en dichtstbevolkte eiland is Tahiti. Hier bevindt zich ook hoofdstad Papeete. Een ander bekend eiland is Bora Bora. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en zijn in de binnenlanden heuvelachtig en groen. Langs de kust liggen zandstranden en koraalriffen.

Het ultieme droomeiland Bora Bora (Foto: Michael Rubenstein)

Het ultieme droomeiland Bora Bora (Foto: Michael Rubenstein)

Reisinformatie Frans-Polynesië

Tijdsverschil:
Frans-Polynesië valt in drie verschillende tijdzones. Op de Australeilanden, Bass-eilanden, Genootschapseilanden en op Tuamotu is het tijdens onze wintertijd 11 uur vroeger dan in Nederland (tijdens onze zomertijd 12 uur). Op de Marquesaseilanden is het dan 10,5 uur vroeger (tijdens onze zomertijd 11,5 uur) en op de Gambiereilanden 10 uur vroeger (tijdens onze zomertijd 11 uur).
Afstand A'dam-Papeete:
15.565 km
Vliegduur:
Ongeveer 19 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Frans-Polynesië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek van Frans-Polynesië.
Visum:
Nee
Reizen naar Frans-Polynesië:

Goedkope vliegtickets Frans-Polynesië
Vakantie en rondreizen Frans-Polynesië

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

Op Frans-Polynesië zijn Frans en Maohi (Tahitiaans) de officiële talen.

Beste reistijd Frans-Polynesië

De beste reistijd voor Frans-Polynesië is van mei tot en met oktober. Het is er dan gemiddeld 29 graden. In onze winter kan het erg heet worden op Frans-Polynesië en er valt veel regen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Frans-Polynesië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Frans-Polynesië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Frans-Polynesië is christelijk. Hiervan is 55 procent protestants en 30 procent rooms-katholiek. Ook Jehova's Getuigen zijn goed vertegenwoordigd op de eilanden.

Populaire bezienswaardigheden

De eilanden van Frans-Polynesië staan vooral bekend om hun parelwitte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen Frans-Polynesië dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. De eilanden beschikken namelijk over prachtige koraal en een mooie onderwaterwereld. Het bekendste en populairste eiland van Frans-Polynesië is ongetwijfeld Bora Bora. Vooral de huisjes op palen boven het water doen mensen gelijk aan Bora Bora denken. Op dit eiland liggen daarnaast ook drie vulkanen. Vanaf deze vulkanen heb je een prachtig uitzicht over de beboste eilanden en het helderblauwe water. De langste stranden en meeste accommodaties vind je echter op het eiland Moorea. In het binnenland is de vallei van Opunohu een bezoek waard. Een ander bekend eiland is Tahiti. Op dit eiland ligt hoofdstad Papeete dat leuke traditionele Polynesische huizen heeft. Tahiti is echter vooral populair door de hoge golfen. Zo weten surfers het plaatsje Teahupoo massaal te vinden. Ook vind je de watervallen Faarumai (Vaimahutu) en Vaipahi en de religieuze plaats Marae Arahurahu op dit eiland.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 13:44 uur
Categorieën: Australië