Frans-Guyana

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Cayenne
Andere grote steden: Saint-Laurent-du-Maroni, Kourou en Matoury
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 83.534 km²
Inwoners: 205.954 (2012)
 

Frans-Guyana is een Frans overzees departement in het noordoosten van Zuid-Amerika. Het is het grootste gebied van de Europese Unie buiten het vasteland van Europa. Frans-Guyana grenst in het westen aan Suriname, in het zuiden en oosten aan Brazilië en in het noorden aan de Atlantische Oceaan. Frans-Guyana is in te delen in twee geografische regio's. In het noorden, langs de Atlantische Oceaan, liggen de grote plaatsen en wonen de meeste mensen. Het zuiden wordt gedomineerd door vrijwel ontoegankelijke regenwouden en ruige bergketens. Het land heeft daarnaast ook nog enkele eilanden.

Reisinformatie Frans-Guyana

Tijdsverschil:
In Frans-Guyana is het tijdens onze zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 4 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Cayenne:
7410 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Frans-Guyana is een paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
 

Talen

De officiële taal in Frans-Guyana is Frans. Daarnaast worden er nog andere inheemse talen gesproken.

Beste reistijd Frans-Guyana

De beste reistijd voor Frans-Guyana is in de maanden februari, maart, september en oktober. Het is er net als de rest van het jaar dan gemiddeld 30 graden, maar er valt minder regen dan in de zomermaanden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Frans-Guyana zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Frans-Guyana naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Frans-Guyana is rooms-katholiek. Daarnaast hangen de Marrons en de Indianen hun eigen godsdiensten aan.

Populaire bezienswaardigheden

Hoofdstad Cayenne ligt aan de Atlantische Oceaan in een prachtige tropische regio en is één van de mooiste steden in Zuid-Amerika. In het kleine centrum vind je veel Franse koloniale gebouwen. Rond het met palmbomen omzoomde centrale plein Place des Palmistes vind je veel gezellige cafés en barretjes. In de buurt van Remire-Montjoly, een voorstad van Cayenne, vind je de mooiste stranden en het beste zwemwater. Hier komen ook veel schildpadden aan strand om eieren te leggen. De meeste toeristen gaan echter naar Frans-Guyana voor de regenwouden in de binnenlanden. Doordat deze regenwouden nog vrijwel ongerept zijn is het aan te raden om een georganiseerde boottocht door het gebied te maken. Onderweg kun je krokodillen, apen en tapirs bekijken. Ook zijn er nog rotstekeningen van inheemse volken te vinden in de bossen van Frans-Guyana. In het zuidwesten van het land, in de streek Haut-Maroni is het mogelijk om de indianendorpen te bezoeken.

 

Door:
Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 9:18 uur
Categorieën: Zuid-Amerika