Filipijnen

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Manilla
Andere grote steden: Quezon City, Caloocan en Davao City
Munteenheid: Filipijnse peso (PHP)
Oppervlakte: 300.000 km²
Inwoners: 92.337.852 (2010)
 

De Filipijnen (of Filippijnen) is een archipel in het zuidoosten van Azië. Het land bestaat uit maar liefst 7107 eilanden, waarvan ongeveer duizend bewoond zijn. De grootste eilanden van de Filipijnen zijn Luzon (in het noorden), met hoofdstad Manilla, en Mindanao (in het zuiden) en beslaan samen ongeveer twee derde van het hele land. De wateren rond de Filipijnen zijn de Zuid-Chinese Zee in het westen en noorden, de Filipijnse Zee en Grote Oceaan in het oosten, de Celebeszee in het zuiden en de Suluzee in het zuidwesten. De dichtstbijzijnde landen zijn China en Taiwan in het noorden, Indonesië in het zuiden en Maleisië en Vietnam in het westen. De grootste eilanden van de Filipijnen zijn bergachtig en vulkanisch. Het centrale deel van Luzon is echter laagland met in het midden de slapende vulkaan Mount Arayat.

Prachtige vergezichten vanuit Nara, in de provincie Palawan.

Prachtige vergezichten vanuit Nara, in de provincie Palawan.

Reisinformatie Filipijnen

Tijdsverschil:
Op de Filipijnen is het tijdens onze zomertijd 6 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 7 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Manilla:
10.400 km
Vliegduur:
Ongeveer 13 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op de Filipijnen is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op de Filipijnen.
Visum:
Nee (een visum is alleen vereist bij een verblijf langer dan 30 dagen)
Reizen naar Filipijnen:

Goedkope vliegtickets Filipijnen

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

De officiële taal op de Filipijnen is het Filipijns (Tagalog). Daarnaast worden er nog veel verschillende inheemse talen en Engels, Chinees en Spaans gesproken.

Beste reistijd Filipijnen

De beste reistijd voor de Filipijnen is tussen december en mei. Het is er net als de rest van het jaar tropisch warm met ongeveer 32 graden gemiddeld, maar je ontwijkt er het regenseizoen mee. Die duurt op de Filipijnen van de juni tot en met oktober.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Filipijnen worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Filipijnen naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 80 procent van de bevolking van de Filipijnen is rooms-katholiek en daarmee is het na Brazilië en Mexico het grootste katholieke land. Daarnaast zijn er nog minderheden protestants, moslim en boeddhistisch.

Populaire bezienswaardigheden

Op het noordelijke eiland Luzon bevindt zich hoofdstad Manilla. Hier vind je verschillende kathedralen, een Chinese wijk en meerdere tropische parken. De rest van het eiland wordt gedomineerd door bergketens en vulkanen. Een goede plaats om te relaxen is het nationale park Tiwi Hot Spring. Hier kun je onder andere tot rust komen in de thermale bronnen. Zwemmen en duiken kun je goed bij het Hundred Islands National Park voor de kust van Pangasinán. Hier heb je bovendien prachtige stranden.

Tot de middelste eilanden van de Filipijnen, Visayas genoemd, behoort onder andere het kleine eiland Boracay. Op deze toeristische trekpleister vind je de mooiste zandstranden van Zuid-Oost Azië. Met name White Beach is populair. Vergelijkbaar met de stranden op Boracay zijn de stranden op het eiland Panglao. Ook het eiland Bohol is een bezoek waard. Hier heb je de Chocolate Hills. Dit zijn kalsteenheuvels die eruit zien als reusachtige chocoladebergen. Tot slot het eiland Palawan, waar het Puerto Princesa Subterranean River National Park met haar 8 kilometer lange ondergrondse rivier op de Werelderfgoedlijst staat en wordt gezien als één van de zeven nieuwe natuurwonderen.

Het zuidelijkste deel van de Filipijnen bestaat uit het eiland Mindanao. Dit eiland wordt gedomineerd door watervallen, meren en bergen.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:49 uur
Categorieën: Azië