Fiji

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Suva
Andere grote steden: Nasinu, Lautoka en Nadi
Munteenheid: Fiji dollar (FJD)
Oppervlakte: 18.272 km²
Inwoners: 890.057 (2012)
 

Fiji is een land en eilandengroep in Oceanië en ligt in het oosten van het continent Australië. Fiji bestaat uit 332 eilanden in de zuidelijke Grote Oceaan, waarvan ongeveer een derde bewoond is. Het grootste eiland van Fiji is Viti Levu. Hier bevindt zich ook hoofdstad Suva en woont ongeveer 75 procent van de bevolking. Fiji ligt ten oosten van Australië en heeft met Vanuatu, de Salomonseilanden, Tuvalu, Tonga en het Franse Wallis en Futuna in de nabijheid enkele aangrenzende landen. Fiji is erg bergachtig en de eilanden zijn bedekt met tropische bossen en watervallen, maar Fiji is vooral bekend om haar parelwitte stranden.

Reisinformatie Fiji

Tijdsverschil:
Op Fiji is het tijdens onze zomertijd 10 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 12 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Suva:
16.185 km
Vliegduur:
Ongeveer 24 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Fiji is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek van Fiji.
Visum:
Nee
Reizen naar Fiji:

Goedkope vliegtickets Fiji

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

Op Fiji is Fiji de officiële taal. Daarnaast wordt er ook Engels gesproken.

Beste reistijd Fiji

Fiji is het beste te bezoeken tussen mei en oktober. Het is die periode gemiddeld 29 graden op Fiji, en dus kouder dan de rest van het jaar, maar je ontloopt in deze maanden de meeste regen. Tussen november en april kan het bovendien erg heet worden op Fiji.

Vaccinaties en inentingen

Voor Fiji worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Fiji naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Fiji is christelijk, namelijk ongeveer 65 procent. Hiervan hangt het grootste deel het methodisme aan en één op de tien mensen is rooms-katholiek. Ongeveer 30 procent is Hindoestaans en 6 procent is moslim.

Populaire bezienswaardigheden

Fiji staat vooral bekend om haar parelwitte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen Fiji dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. Ook is het op Fiji mogelijk om privéstranden te huren. In de Grote Oceaan rond Fiji zwemmen walvissen, haaien, dolfijnen en schildpadden en kunnen duikers en snorkelaars hun hart ophalen met de prachtige koraalriffen en vissen onder water. De wateren rond het onbewoonde eiland Monuriki, bekend van de film Cast Away met Tom Hanks, is één van de populairste plekken onder duikers. Op dit eiland leeft de zeldzame gekamde fijileguaan. De bekendste en door velen betiteld als één van de mooiste duiklocaties ter wereld is echter Rainbow Reef. De mooiste bountystranden van Fiji vind je op het eiland Nanuya Lailai. Maar het strand Natadola Beach, op het hoofdeiland Viti Levu, wordt het mooiste strand van het land genoemd. In de binnenlanden van dit eiland, vlakbij hoofdstad Suva, bevindt zich het Colo-i-Suva Forest Park. In dit regenwoud heb je veel watervallen, kleine meertjes en rivieren die geschikt zijn om in te kanoën en raften. In Suva zelf kun je naar verschillende musea en markten.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:17 uur
Categorieën: Australië