Faeröer Eilanden

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Tórshavn
Andere grote steden: Klaksvik, Fuglafjørður en Tvøroyri
Munteenheid: Faeröerse kroon (FOK)
Oppervlakte: 1393 km²
Inwoners: 49.483 (2012)
 

De Faeröer Eilanden (of Faroe Eilanden) zijn een eilandengroep van vulkanische oorsprong in de Atlantische Oceaan en behoort tot Scandinavië. Het land is een autonoom gebied binnen het Deense koninkrijk. De Faeröer Eilanden liggen ten noorden van het Verenigd Koninkrijk, ten zuiden van IJsland en ten westen van Noorwegen. Het land bestaat uit achttien eilanden, waarvan één onbewoond is. Het grootste eiland is Streymoy, waar ook hoofdstad Tórshavn ligt. De eilanden zijn zeer ruig en heuvelachtig. De kustlijn bestaat voornamelijk uit klippen.

Reisinformatie Faeröer Eilanden

Tijdsverschil:
Op de Faeröer Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Afstand A'dam-Tórshavn:
1280 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op de Faeröer Eilanden is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
Reizen naar Faeröer Eilanden:

Goedkope vliegtickets Faeröer Eilanden
Vakantie en rondreizen Faeröer Eilanden

 

Talen

Op de Faeröer Eilanden zijn Deens en Faeröers de officiële talen.

Beste reistijd Faeröer Eilanden

De beste reistijd voor de Faeröer Eilanden is tussen april en augustus. Het land kent koele zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden schommelt tussen de 10 en 15 graden, waarbij de wind de gevoelstemperatuur negatief beïnvloed. De meeste regen valt tussen september en maart.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Faeröer Eilanden zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Faeröer Eilanden naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van de Faeröer Eilanden gaat naar de Evangelisch-Lutherse kerk. Daarnaast zijn er nog minderheden met een ander christelijk geloof .

Populaire bezienswaardigheden

Op de Faeröer Eilanden is de indrukwekkende natuur en het ruige imponerende landschap de grootste toeristische trekpleister. De eilanden lenen zich uitstekend voor lange wandelingen en boottochten. Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer Eilanden op het eiland Streymoy, wordt omgeven door de gebergten Húsareyn en de Kirkjubøreyn. In het stadje zelf kun je onder andere naar het natuurhistorisch museum Føroya Nátturugripasavn, de oude burcht Skansin, de domkerk en het stadspark. Op het autovrije eiland Nólsoy zijn de haven en de gemeente Kirkjubøur met de ruïne van de Magnuskathedraal een bezoek waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:14 uur
Categorieën: Europa