Ethiopië

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Addis Abeba
Andere grote steden: Mekele, Adama en Dire Dawa
Munteenheid: Ethiopische birr (ETB)
Oppervlakte: 1.104.300 km²
Inwoners: 91.195.675 (2012)
 

Ethiopië is een land in het noordoosten van Afrika, in de Hoorn van Afrika. Ethiopië grenst in het noorden aan (voormalige provincie) Eritrea, in het noordoosten aan Djibouti, in het oosten aan Somalië, in het zuiden aan Kenia en in het westen aan Soedan en Zuid-Soedan. Tot 1991 was Eritrea onderdeel van Ethiopië, maar sinds haar onafhankelijkheid heeft Ethiopië geen kustlijn meer. Het grootste deel van het land bestaat uit Ethiopisch Hoogland. Het land wordt doorkruist door de Grote Slenk, ook wel de Grote Riftvallei genoemd. De hoogste berg van Ethiopië is de Ras Dashan. Deze berg is 4550 meter hoog.

Reisinformatie Ethiopië

Tijdsverschil:
In Ethiopië is het tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Addis Abeba:
5095 km
Vliegduur:
Ongeveer 7 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Ethiopië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Ethiopië.
Visum:
Ja
Reizen naar Ethiopië:

Goedkope vliegtickets Ethiopië

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Ethiopië is Amharisch de officiële taal. Daarnaast worden nog heel veel verschillende lokale talen gesproken. Ook Engels, Italiaans en Duits wordt in Ethiopië gesproken.

Beste reistijd Ethiopië

De beste reistijd voor Ethiopië is in de maanden november tot en met februari. De temperatuur is dan gemiddeld 24 graden. In de woestijnen kan het echter veel warmer worden in Ethiopië. Tussen juni en september vindt het regenseizoen plaats in Ethiopië.

Vaccinaties en inentingen

Voor Ethiopië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Ethiopië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ethiopië heeft twee grote godsdiensten. Ongeveer 65 procent van de bevolking is christelijk (Ethiopisch-orthodoxe kerk) en de overige 35 procent is moslim (soennitisch).

Populaire bezienswaardigheden

Hoofdstad Addis Abeba is na Sucre (Bolivia) en Quito (Ecuador) de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Addis Abeba is een erg grote stad met bijbehorende brede straten en lanen. Populaire bezienswaardigheden in deze stad zijn de drukke markt (Merkato) en het Hager-Fikir Theater. Ook beschikt de stad met het nationaal museum en het etnologisch museum over enkele aansprekende musea. Voor een mooi uitzicht over de stad kun je de berg Entoto beklimmen. In de noordelijke stad Lalibela staan enkele rotskerken. Deze kerken zijn populaire bedevaartsoorden en zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Axum, een andere stad in het noorden, was de eerste hoofdstad van het Ethiopische Koninkrijk en nog steeds een heilige stad. Je vindt hier tientallen hoge obelisken. Een andere populaire plaats is Gonder. Ethiopië beschikt ook over negen nationale parken. Het nationale park Simien Mountains staat op de Werelderfgoedlijst en je kunt hier wolven en de waliasteenbok tegenkomen. Dit laatste dier komt wereldwijd alleen in het Ethiopisch Hoogland voor. Ook het Bale Mountains National Park, ten zuidoosten van de Grote Slenk, is een bezoek waard. Tot slot vind je in Ethiopië ook de Blauwe Nijl Waterval (ook Tis Abay genoemd), 30 kilometer van de stad Bahar Dar. Deze waterval is op haar hoogste punt 45 meter hoog en is de bekendste toeristische trekpleister in het land.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:12 uur
Categorieën: Afrika