Estland

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Tallinn
Andere grote steden: Tartu, Narva en Pärnu
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 45.227 km²
Inwoners: 1.274.709 (2012)
 

Estland is een land in het noordoosten van Europa. In het noorden grenst het land aan de Finse Golf en in het westen aan de Oostzee. Verder wordt het ingesloten door Letland in het zuiden en Rusland in het oosten. Een groot deel van de grens met Rusland wordt gevormd door het Peipusmeer. Estland is onderdeel en het noordelijkste land van de Baltische Staten. Tot 1991 was het onderdeel van de Sovjet-Unie. Naast het vasteland beschikt het ook over honderden eilanden, waarvan het grootste deel onbewoond is. Estland is overwegend vlak. Het hoogste punt van Estland en de Baltische Staten is Suur Munamägi, met 318 meter.

De historische binnenstad van Tallinn.

De historische binnenstad van Tallinn.

Reisinformatie Estland

Tijdsverschil:
In Estland is het 1 uur later dan in Nederland.
Afstand A'dam-Tallinn:
1460 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Estland is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
Reizen naar Estland:

Goedkope vliegtickets Estland
Vakantie en rondreizen Estland

 

Talen

In Estland is Ests (of Estisch) de officiële taal. Er wordt echter onder andere ook Russisch, Fins, Oekraïens, Lets, Litouws, Zweeds en Duits gesproken.

Beste reistijd Estland

De beste reistijd voor Estland is tussen juni en augustus. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden schommelt tussen de 18 en 22 graden. Buiten de zomermaanden valt er vrij veel neerslag in Estland.

Vaccinaties en inentingen

Voor Estland worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Estland naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Estland is niet gelovig. Ongeveer 30 procent van de bevolking is christelijk. Hiervan is de helft Evangelisch-luthers en de andere helft Russisch-orthodox. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere godsdiensten.

Populaire bezienswaardigheden

De meeste mensen die Estland aandoen zullen hun eerste stappen in hoofdstad Tallinn zetten. Dan wel met de boot via de Finse Golf of Oostzee, dan wel door de lucht. In het historische centrum (de oude stad) van Tallinn vind je veel middeleeuwse koopmanshuizen en de stad is vrijwel volledig ommuurd. In die oude stadsmuur bevinden zich verschillende torens. Het volledige oude centrum is opgenomen in de Werelderfgoedlijst. Net buiten Tallinn liggen een aantal prachtige stranden en je hebt vanaf de oude televisietoren een prachtig uitzicht over de Finse Golf, de stad en de beboste omgeving. Ook in de rest van Estland vind je veel bossen, waar je uitstekend kunt wandelen. Er zijn meerdere wandelroutes aangelegd. In deze bossen leven onder andere wilde zwijnen en elanden. Met het Lahemaa Park en het nationale park Soomaa zijn de mooiste parken van Estland aangegeven. In het laatste park leven beren, lynxen, wolven en reeën.

Reisgidsen Estland

reisgidsen-estland

Koop bovenstaande Estland reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Estland.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:12 uur
Categorieën: Europa