Eritrea

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Asmara
Andere grote steden: Keren, Teseney en Mendefera
Munteenheid: Eritrese nakfa (ERN)
Oppervlakte: 117.600 km²
Inwoners: 6.086.495 (2012)
 

Eritrea is een land in het noordoosten van Afrika, in de Hoorn van Afrika. In het westen grenst Eritrea aan Soedan, in het zuiden aan Ethiopië en in het zuidoosten aan Djibouti. Daarnaast heeft het in het oosten nog 2234 kilometer kustlijn aan de Rode Zee. Tot 1991 was Eritrea een provincie van Ethiopië. Na de Eritrese Onafhankelijkheidsoorlog werd het onafhankelijk en in 1993 erkende de VN Eritrea als land. Het noorden van Eritrea is bergachtig en wordt gedomineerd door de uitlopers van het Ethiopisch Hoogland. In het oosten bevinden zich de woestijnen. Het land heeft daarnaast ook ongeveer 300 eilanden in de Rode Zee.

Reisinformatie Eritrea

Tijdsverschil:
In Eritrea is het tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Asmara:
5095 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Eritrea is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Eritrea.
Visum:
Ja
 

Talen

Eritrea heeft geen officiële taal. De meest gesproken talen zijn Arabisch en Tigrinya. Met Engels en Italiaans kom je ook een heel eind in Eritrea.

Beste reistijd Eritrea

De beste reistijd voor Eritrea is in de maanden oktober tot en met maart. De temperatuur is dan gemiddeld 24 graden. In de woestijnen kan het echter veel warmer worden in Eritrea. In juli en augustus valt in Eritrea de meeste regen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Eritrea worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Eritrea naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Eritrea heeft twee grote godsdiensten. Ongeveer 60 procent van de bevolking is christelijk (Eritrees-orthodoxe kerk) en de overige 40 procent is moslim (soennitisch).

Populaire bezienswaardigheden

Eritrea is niet ingesteld op toeristen. Desondanks heeft het een aantal mooie plekken. In hoofdstad Asmara, dat wordt gedomineerd door Italiaanse architectuur uit de koloniale tijd, vind je onder andere een kathedraal in Lombardische stijl. Ook heeft het meerdere mooie moskeeën zoals de Khulafa el Rashidin Moskee en is de Asmara Theater een bezoek waard. Landinwaarts en midden in de bergen, vlakbij de stad Nefasit, bevindt zich Debre Bizen. Dit klooster bezit verschillende belangrijke Ge'ez manuscripten en het bouwwerk zelf is heel bijzonder. In het zuiden van Eritrea ligt de plaats Qohaito, waar je enkele ruïnes uit de prehistorische tijd vindt. Ook heb je hier grotten met rotstekeningen. Met de aangrenzende Rode Zee biedt Eritrea ook goede mogelijkheden om te duiken. Met name rond de Dahlak eilanden is het water erg helder en is de onderwaterwereld mooi. Vanuit de stad Massawa vertrekken boten naar de eilanden.

 

Door:
Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 9:17 uur
Categorieën: Afrika