Equatoriaal-Guinea

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Malabo
Andere grote steden: Bata, Luba en Ebebiyín
Munteenheid: CFA-frank (XAF)
Oppervlakte: 28.051 km²
Inwoners: 685.991 (2012)
 

Equatoriaal-Guinea is een klein land in het westen van Afrika. Het land grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan, en wordt verder ingesloten door Kameroen in het noorden en Gabon in het oosten en zuiden. Equatoriaal-Guinea beschikt daarnaast over vijf eilanden. Op het grootste, Bioko, dat voor de kust van Kameroen ligt bevindt zich ook de hoofdstad Malabo. Over enkele jaren zal het in opbouw zijnde Oyala de nieuwe hoofdstad van het land worden. Het landschap van Equatoriaal-Guinea is erg vruchtbaar en wordt gekenmerkt door grasland, regenwouden en savannes.

Reisinformatie Equatoriaal-Guinea

Tijdsverschil:
In Equatoriaal-Guinea is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Malabo:
5425 km
Vliegduur:
Ongeveer 7 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Equatoriaal-Guinea is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Equatoriaal-Guinea.
Visum:
Ja
 

Talen

In Equatoriaal-Guinea zijn Frans en Spaanse de officiële talen. Daarnaast worden nog verschillende andere nationale talen gesproken zoals Bubi en Fang.

Beste reistijd Equatoriaal-Guinea

De beste reistijd voor Equatoriaal-Guinea is november tot en met januari. Het is dan ongeveer 30 graden. Februari, maart en april zijn de warmste maanden in Equatoriaal-Guinea. Het regenseizoen vindt plaats tussen juni en oktober.

Vaccinaties en inentingen

Voor Equatoriaal-Guinea worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Equatoriaal-Guinea naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 93 procent van de bevolking van Equatoriaal-Guinea is christelijk en daarmee is het veruit de grootste godsdienst. Zo'n 87 procent is rooms-katholiek en 5 procent is protestants.

Populaire bezienswaardigheden

Equatoriaal-Guinea is een land dat bekent staat om haar prachtige natuur. Het land is erg groen en beschikt over veel regenwouden. Ook heeft het in de vorm van Monte Alén een nationaal park. Volgens Lonely Planet is dit één van de best bewaarde geheimen van Afrika. In dit tropische regenwoud kun je berggorilla's, chimpansees, olifanten en krokodillen spotten. Het land heeft ook meerdere prachtige stranden. Bijvoorbeeld op het droomeiland Corisco, waar je parelwitte stranden met prachtig blauw water hebt, omzoomd met palmbomen. Of net ten noorden en zuiden van Bata, de grootste stad van het land. Hier vind je één van de mooiste stranden in Equatoriaal-Guinea en het continent. Op de stranden van Ureca komen in het droge seizoen schildpadden aan land om eieren te leggen. Ook hoofdstad Malabo is een mooie bestemming. Vooral de gebouwen uit de koloniale tijd zijn een bezoek waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 9:17 uur
Categorieën: Afrika