Engeland

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Londen
Andere grote steden: Birmingham, Leeds, Sheffield en Liverpool
Munteenheid: Britse pond (GBP)
Oppervlakte: 130.395 km²
Inwoners: 53.013.000 (2011)
 

Engeland is een voormalig koninkrijk en maakt samen met Noord-Ierland, Schotland en Wales deel uit van het Verenigd Koninkrijk, dat in West-Europa ligt. Van deze landen is Engeland het grootste land. In het noorden grenst Engeland aan Schotland en in het westen aan Wales. Het vormt samen met deze landen het eiland Groot-Brittannië. Ten westen van Engeland liggen Ierland en Noord-Ierland en het land wordt verder omsloten door de Noordzee en Atlantische Oceaan. Het zuidoosten bestaat uit laagland en het zuidwesten en noorden bestaat uit bergachtig terrein. Scafell Pike, in Lake District, is met haar 978 het hoogste punt van Engeland.

Karakteristiek: Londen met haar Big Ben en rode dubbeldekkers.

Karakteristiek: Londen met haar Big Ben en rode dubbeldekkers.

Reisinformatie Engeland

Tijdsverschil:
In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Afstand A'dam-Londen:
360 km
Vliegduur:
Ongeveer 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Engeland is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

Reizen naar Engeland:

Goedkope vliegtickets Engeland

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Engeland is Engels de enige officiële taal.

Beste reistijd Engeland

De beste reistijd voor Engeland is tussen mei en september. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode tussen de 18 en 24 graden. De grootste kans op zon heb je in juli en augustus. Daarentegen valt die periode ook de meeste regen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Engeland zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Engeland naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 70 procent van de bevolking van Engeland is christelijk. Hiervan is ongeveer 60 procent protestants en 10 procent katholiek. Daarnaast zijn er nog minderheden dat moslim, Hindoestaans, sikh en joods is. De rest van de bevolking is niet gelovig.

Populaire bezienswaardigheden

Eén van de best bezochte steden ter wereld is Londen. Deze stad wordt jaarlijks door miljoenen mensen aangedaan. In Londen vind je veel musea en heb je bekende bezienswaardigheden zoals de Big Ben, de Tower of Londen, St. Paul's Cathedral, Buckingham Palace, de Tower Bridge en de London Eye. Met Greenwich Park, Hide Park en Richmond Park heeft het drie mooie parken. Ook sportfanaten komen in Londen volledig aan hun trekken. Verder heb je met Manchester, Liverpool, Cambridge, Brighton, Bournemouth, Canterbury en York nog enkele aantrekkelijke steden in Engeland. Ook het stadje Bath, dat op de Werelderfgoedlijst staat, is een bezoek waard. Een ander werelderfgoed staat is Stonehenge. Dit bouwwerk in het graafschap Wilshire wordt gezien als één van de wereldwonderen uit de oudheid. In Cumbria en het Lake District vind je zestien meren en de hoogste bergen van Engeland. Maar ook in het nationale park Peak District, tussen Sheffield en Manchester, heb je prachtige natuur. Voor de mooiste stranden en schilderachtige kustplaatsjes ga je naar het zuidwesten. Bijvoorbeeld in de counties Devon, Cornwall en Dorset.

Reisgidsen Engeland

reisgidsen-engeland

Koop bovenstaande Engeland reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Engeland.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:10 uur
Categorieën: Europa