El Salvador

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: San Salvador
Andere grote steden: Santa Ana, Soyapango en San Miguel
Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
Oppervlakte: 21.041 km²
Inwoners: 6.090.646 (2012)
 

El Salvador is een land in Midden-Amerika en grenst in het noordwesten aan Guatemala, in het noordoosten aan Honduras en in het zuiden en westen aan de Grote Oceaan. El Salvador is het meest dichtstbevolkte land in Midden-Amerika. Het grootste deel van het land bestaat uit vulkanische hoogvlaktes. Het land heeft in het verleden dan ook vaak te maken gehad met vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Het hoogste punt van El Salvador is Cerro el Pital met 2730 meter.

Reisinformatie El Salvador

Tijdsverschil:
In El Salvador is het tijdens onze zomertijd 8 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 7 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-San Salvador:
9090 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in El Salvador is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in El Salvador.
Visum:
Nee
 

Talen

In El Salvador is Spaans de officiële taal.

Beste reistijd El Salvador

El Salvador is het beste te bezoeken tussen november en februari. Het is dan, net als de rest van het jaar, gemiddeld 30 graden in El Salvador. Tussen mei en oktober zijn er veel tropische regenbuien in El Salvador.

Vaccinaties en inentingen

Voor El Salvador worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over El Salvador naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van El Salvador is christelijk. Daarvan is ongeveer 53 procent rooms-katholiek en 28 procent protestants. Er wonen ook veel mormonen.

Populaire bezienswaardigheden

In El Salvador zijn nog enkele plaatsen waar je goedbewaarde bouwwerken uit de Mayatijd kunt terugvinden. De stad Tazumal heeft de meeste van dit soort ruïnes. In het K'iche betekent Tazumal 'de plek waar de slachtoffers werden verbrand'. Ook in Joya de Cerén kun je nog veel restanten van de Maya's bekijken. Het land beschikt ook over een aantal nationale parken. El Imposible National Park is een regenwoud waar je veel flora en fauna kunt vinden. Bijvoorbeeld poema's, wilde varkens en verschillende roofvogels huisvesten zich in dit park. In San Salvador, de hoofdstad van het land, heb je met het nationale paleis, kathedralen en de kerk van de Heilige Ignatius van Loyola enkele bezienswaardigheden. De stad staat echter bekend als één van de gewelddadigste van Midden-Amerika. Langs de kust van El Salvador bevinden zich veel badplaatsen met mooie stranden. Het water van El Salvador leent zich uitstekend voor snorkelen en duiken.

 

Door:
Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 9:16 uur
Categorieën: Noord-Amerika