Egypte

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Caïro
Andere grote steden: Alexandrië, Gizeh en Shubra el-Kheima
Munteenheid: Egyptische pond (EGP)
Oppervlakte: 1.002.000 km²
Inwoners: 83.688.164 (2012)
 

Egypte is een land in het noordoosten van Afrika. Het land grenst in het noorden aan de Middellandse Zee, in het noordoosten aan Palestina (de Gazastrook) en Israël, in het oosten aan de Rode Zee, in het zuiden aan Soedan en in het westen aan Libië. Daarnaast beschikt het land ook over het schiereiland Sinaï, dat geografisch tot Azië wordt gerekend. Egypte is één van de landen met de meeste inwoners in het Midden-Oosten. De meeste mensen in Egypte wonen in de Nijlvallei- en delta, die van noord naar zuid dwars door het land stroomt. Het is tevens de enige vruchtbare regio in het land. De rest van het land wordt gekenmerkt door woestijnen zoals de Sahara. Hoofdstad Caïro is de grootste metropool van Afrika en tevens één van de grootste van de wereld.

Populair in Egypte: een Nijlcruise, zoals hier bij Luxor.

Populair in Egypte: een Nijlcruise, zoals hier bij Luxor.

Reisinformatie Egypte

Tijdsverschil:
In Egypte is het tijdens onze wintertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Caïro:
3285 km
Vliegduur:
Ongeveer 4 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Egypte is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Egypte, maar aangeraden wordt 6 maanden aan te houden.
Visum:

Ja (visum Egypte)

Reizen naar Egypte:

Goedkope vliegtickets Egypte
Rondreizen en vakantie Egypte

 

Talen

De officiële taal in Egypte is Arabisch. Daarnaast wordt er ook Egyptisch en Soedanees gesproken.

Beste reistijd Egypte

De beste reistijd voor het noorden van Egypte is in de maanden april, mei, september en oktober. Het is er dan nog niet zo warm als tijdens de zomermaanden, maar het wordt al met gemak warmer dan 30 graden. In Zuid-Egypte kun je het beste op vakantie gaan tussen december en februari, met gemiddelde temperaturen van 23 graden. In de zomer wordt het daar ongeveer 40 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Egypte worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Egypte naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 90 procent van de bevolking van Egypte is islamitisch. De overige 10 procent bestaat uit christenen.

Populaire bezienswaardigheden

Egypte heeft een groot aanbod aan culturele bezienswaardigheden. Maar uiteraard eerst even een visum voor Egypte aanschaffen. Dit is verplicht voor Egypte. Alleen al in en rond miljoenenstad Caïro kun je weken zoet zijn. In deze stad woont ongeveer een derde van de bevolking van het hele land. Het kan er dus erg hectisch op straat zijn. De stad is een mix van Afrikaanse en Oosterse sferen. Het oude centrum staat mede daarom op de Werelderfgoedlijst. In de stad zijn onder andere de bazaars, de Caïro Tower, musea van de Egyptische oudheid en begraafplaatsen een bezoek waard. Net buiten Caïro, in de voorstad Gizeh, vind je de best bezochte bezienswaardigheden van Egypte: de piramides van Gizeh. Ook staat hier het kolossale beeld van de Sfinx. Een populaire manier om Egypte te bekijken is door middel van een Nijlcruise. Je komt daarmee ook door Luxor. Ook deze stad staat vol met monumenten zoals tempels, obelisken en standbeelden uit de oudheid. In Karnak, net buiten Luxor, staat het grootste tempelcomplex van Egypte en één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Rond Luxor bevinden zich onder andere ook nog de Vallei der Koningen en de Dodentempel van Hatsjesoet. Daarnaast is Egypte bekend als strandbestemming. Langs de Rode Zee zijn verschillende badplaatsen (zoals Sharm el-Sheikh en Hurghada) uit de grond gestampt waar je uitstekend kunt zonnen, snorkelen en duiken. In het binnenland zijn woestijntochten mogelijk, ook vanuit deze badplaatsen. Op vakantie naar Egypte? Vergeet in dat geval niet eerst een Visum Egypte aan te vragen.

Reisgidsen Egypte

reisgidsen-egypte

Koop bovenstaande Egypte reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Egypte.

 

Door:
Bijgewerkt: 17 september 2018, 20:49 uur
Categorieën: Afrika