Ecuador

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Quito
Andere grote steden: Guayaquil, Cuenca en Santo Domingo
Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
Oppervlakte: 256.369 km²
Inwoners: 15.223.680 (2012)
 

Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru en in het westen aan de Grote Oceaan. Het land wordt doorsneden door de evenaar. Ecuador is in drie geografische regio's te verdelen: de kust, het Amazonegebied en het Andesgebergte. De Galapagoseilanden worden vaak tot de vierde regio gerekend. Deze eilanden zijn bekend door hun unieke flora en fauna. De Andes loopt van noord naar zuid dwars door het land. Hoewel Quito de hoofdstad is, is Guayaquil de grootste stad van het land.

Reisinformatie Ecuador

Tijdsverschil:
In Ecuador is het tijdens onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 6 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Quito:
9590 km
Vliegduur:
Ongeveer 12 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Ecuador is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Ecuador.
Visum:
Nee
 

Talen

In Ecuador is Spaanse de enige officiële taal.

Beste reistijd Ecuador

De beste tijd om in Ecuador te reizen is tijdens de zomermaanden. Van juni tot en met september is het gemiddeld ongeveer 20 graden en er valt weinig regen. Je kunt het beste tussen februari en april naar de Galapagoseilanden. Op de eilanden is het dan warm en zonnig met temperaturen rond de 30 graden. Er valt dan echter wel wat meer regen dan tijdens de zomer en in het najaar.

Vaccinaties en inentingen

Voor Ecuador worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Ecuador naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 95 procent van de bevolking van Ecuador is rooms-katholiek. Daarmee is het veruit de belangrijkste godsdienst in het land.

Populaire bezienswaardigheden

Quito, de hoofdstad van het land, ligt aan de voet van de 2850 meter hoge Pinchincha vulkaan. De stad is vanwege de ligging tussen de bergen erg langgerekt. De stad, die op de Werelderfgoedlijst staat, wordt gedomineerd door koloniale gebouwen. Het San Franciscoklooster uit 1535 is een populaire bezienswaardigheid. Ook het koloniale Cuenca is een bezoek waard. Net als Ingapirca, waar je nog veel bouwwerken terug kunt vinden uit de Inca-cultuur. Een letterlijk hoogtepunt van Ecuador is het nationale park Cotopaxi. In dit park bevindt zich de gelijknamige vulkaan Cotopaxi die je kunt beklimmen. Een goede conditie is vereist, want deze vulkaan is met haar 5897 meter één van de hoogste van de wereld. Verder heb je hier het Limiopungomeer en kun je er lama's, herten, vossen en roofvogels zien. Een ander hoogtepunt zijn de Galapagoseilanden. Op deze eilanden op ongeveer duizend kilometer voor de kust, die in z'n geheel zijn uitgeroepen tot nationaal park, komen ongeveer 625 zeldzame dier- en plantensoorten voor. Hiervan komt 30 procent alleen op de Galapagoseilanden voor.

 

Door:
Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 9:15 uur
Categorieën: Zuid-Amerika