Dominicaanse Republiek

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Santo Domingo
Andere grote steden: Santiago de los Caballeros, La Romana en Los Alcarrizos
Munteenheid: Dominicaanse peso (DOP)
Oppervlakte: 48.671 km²
Inwoners: 10.088.598 (2012)
 

De Dominicaanse Republiek is een land in het Caribisch gebied. Het land ligt op het oostelijke deel en beslaat twee derde van het eiland Hispaniola. Haïti neemt het westelijke deel in beslag. Ten oosten van de Dominicaanse Republiek ligt Puerto Rico en Cuba ligt links van Hispaniola. In het noorden grenst het land aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Caribische Zee. Op de Dominicaanse Republiek liggen zes bergketens, waarvan de hoogste de Pico Duarte is met 3175 meter. Deze berg is tevens de hoogste van het hele Caribische gebied. Daarnaast heeft het land acht stuwmeren.

Reisinformatie Dominicaanse Republiek

Tijdsverschil:
Op de Dominicaanse Republiek is het tijdens de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Santo Domingo:
7380 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op de Dominica Republiek is een paspoort noodzakelijk dat bij aankomst nog minimaal twee keer zo lang geldig is als u op de Dominicaanse Republiek zult verblijven. De ambassade adviseert echter 6 maanden aan te houden.
Visum:
Nee
 

Talen

Op de Dominicaanse Republiek is Spaans de enige officiële taal.

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Je kunt de Dominicaanse Republiek het beste bezoeken in de maanden januari tot en met april. Het is er dan gemiddeld 30 graden. De meeste regen valt, vooral in het noorden, tussen mei en november en het orkaanseizoen vindt in augustus en september plaats op de Dominicaanse Republiek.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Dominicaanse Republiek worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Dominicaanse Republiek naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van de Dominicaanse Republiek is christelijk. Hiervan is ongeveer 95 procent rooms-katholiek.

Populaire bezienswaardigheden

De Dominicaanse Republiek is een populaire strand- en zonbestemming. Het land beschikt over de mooiste stranden van het Caribische gebied. De meeste resorts en hotels liggen direct aan het strand. Maar het land heeft niet alleen mooie stranden. Zo kun je net buiten badplaats Puerto Plata met een kabelbaan de bergen in vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad en zee hebt. Het land beschikt ook over meerdere nationale parken. In het nationale park Jaragua kun je onder andere flamingo's tegenkomen. Midden op de Dominicaanse Republiek heb je met de 27 watervallen van Damajagua één van de populairste trekpleisters van het land. Vanuit de badplaatsen kun je met jeepsafari's naar deze plek toe. Een paar kilometer voor de kust van de Dominicaanse Republiek ligt het tropische droomeiland Saona. Dit eiland is een beschermd natuurreservaat. Op het eiland heb je prachtige natuur en parelwitte stranden. Het helderblauwe water en de tropische zeevissen maken het tevens een uitstekende snorkelbestemming.

 

Door:
Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 9:14 uur
Categorieën: Noord-Amerika