Dominica

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Roseau
Andere grote steden: Portsmouth, Marigot en Berekua
Munteenheid: Oost-Caribische dollar (XCD)
Oppervlakte: 751 km²
Inwoners: 73.126 (2012)
 

Het Noord-Amerikaanse Dominica is een eiland in het Caribische gebied en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Het land ligt ten zuiden van de Franse eilanden Montserrat en Guadeloupe en ten noorden van Martinique. In het westen grenst het eiland aan de Caribische Zee en in het oosten aan de Atlantische Oceaan. Het oosten van het land wordt gekenmerkt door tropische regenwouden. Het westen van Dominica is daarentegen bergachtig en droog. Het land is van vulkanische oorsprong en het beschikt over zes slapende vulkanen. Dominica was het laatste Caribische eiland dat werd gekoloniseerd door de Europeanen. In 1978 werd Dominica onafhankelijk van het verenigd Koninkrijk.

Reisinformatie Dominica

Tijdsverschil:
Op Dominica is het tijdens de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Roseau:
7070 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Dominica is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Dominica.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Dominica is Engels de enige officiële taal.

Beste reistijd Dominica

Dominica is het beste te bezoeken in de maanden januari tot en met april. Het is dan gemiddeld 30 graden op Dominica. De meeste regen valt tussen juni en november en het orkaanseizoen vindt in augustus en september plaats op Dominica.

Vaccinaties en inentingen

Voor Dominica worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Dominica naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Dominica is christelijk. Hiervan is ongeveer 75 procent rooms-katholiek en 15 procent protestants. Daarnaast zijn er nog islamitische, hindoestaanse en joodse minderheden.

Populaire bezienswaardigheden

Een groot deel van Dominica bestaat uit tropische regenwouden. In deze regenwouden kun je veel verschillende dieren vinden en heb je honderden watervallen. Bijvoorbeeld in het nationale park Morne Trois Pitons. Dit park, dat op de Werelderfgoedlijst staat, beschikt over warmwaterbronnen en doordat het gecentreerd is rond een vulkaan ook kraters. De mooiste watervallen op het eiland zijn de Victoria Falls, de Middleham Falls en de Trafalgar Falls. Dominica is erg geschikt om te snorkelen en duiken. Ook kun je rond het eiland walvissen en dolfijnen spotten. Deze komen voor in de Atlantische Oceaan rond Dominica. Dominica beschikt niet over veel stranden en de stranden zijn door haar vulkanische oorsprong in de meeste gevallen donkergrijs. Een rustig strand, zonder veel faciliteiten, is Batibou Beach. Douglas Bay, onderdeel van het Cabrits National Park, wordt beschouwd als één van de mooiste stranden van het land.

 

Door:
Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 9:13 uur
Categorieën: Noord-Amerika