Djibouti

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Djibouti
Andere grote steden: Ali Sabieh, Tadjourah en Obock
Munteenheid: Djiboutiaanse frank (DJF)
Oppervlakte: 23.200 km²
Inwoners: 774.389 (2012)
 

Djibouti is een land in het noordoosten van Afrika, in de Hoorn van Afrika. In het westen grenst Djibouti aan Ethiopië, in het noorden aan Eritrea, in het oosten aan de Rode Zee en de Golf van Aden en in het zuidoosten aan Somalië. Aan de andere kant van de Rode Zee, ongeveer op 20 kilometer, ligt Jemen. Djibouti is één van de warmste landen van de wereld. Het binnenland van Djibouti wordt gekenmerkt door bergen en verder bestaat het land uit droge woestijnplateaus en een laagliggende kustvlakte met veel groen. In 1977 werd Djibouti onafhankelijk van Frankrijk.

Reisinformatie Djibouti

Tijdsverschil:
In Djibouti is het tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Djibouti:
5680 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Djibouti is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na de visumaanvraag voor Djibouti.
Visum:
Ja
 

Talen

In Djibouti zijn Frans en Arabisch de officiële talen. Daarnaast worden nog verschillende andere talen zoals het Afar, Somali en Engels gesproken.

Beste reistijd Djibouti

De beste reistijd voor Djibouti is in de maanden december tot en met maart. De temperatuur is er dan met gemiddeld 29 graden nog aangenaam. Daarna loopt de gemiddelde temperatuur al snel op naar meer dan 40 graden. Er valt het hele jaar weinig regen in Djibouti.

Vaccinaties en inentingen

Voor Djibouti worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Djibouti naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het overgrote deel van de bevolking (ongeveer 95 procent) is moslim. Zijn zijn overwegend soennitisch. Daarnaast zijn er nog kleine groepen christenen.

Populaire bezienswaardigheden

Djibouti is één van de warmste en droogste landen ter wereld. Het binnenland bestaat dan ook voornamelijk uit woestijn. Erg ontwikkeld is dit deel van het land (nog) niet voor het toerisme, hoewel er wel degelijk nationale parken zoals het Godaberg National Park te vinden zijn waar je verschillende soorten apen kunt zien. De kuststrook is daarentegen meer ontwikkeld. Bijvoorbeeld in de plaatsen Dorale en Kor Ambad, niet ver van hoofdstad Djibouti vandaan, heb je prachtige stranden. Rond de Seven Brothers eilanden voor de kust van Djibouti kun je uitstekend duiken. Zo kun je daar onder andere walvishaaien tegenkomen. Ook rond de Golf van Tadjourah heb je goede duikmogelijkheden.

 

Door:
Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 9:12 uur
Categorieën: Afrika