Cyprus

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Nicosia
Andere grote steden: Limassol, Larnaca en Famagusta
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 9251 km²
Inwoners: 1.138.071 (2012)
 

Cyprus is een eiland in het zuidoosten van Europa in het oosten van de Middellandse Zee. Cyprus behoort geografisch gezien tot Azië, maar wordt om politieke redenen tevens tot Europa gerekend. Het land ligt ten zuiden van Turkije en ten westen van Syrië. Het land is met het Grieks-Cypriotische- en bezet Turks-Cypriotische deel in tweeën gesplitst. Het noorden van het eiland wordt door Turkije de Turkse Republiek Noord-Cyprus (kortweg Noord-Cyprus) genoemd. Dit deel wordt echter alleen door Turkije erkent. Het land wordt gekenmerkt door haar prachtige stranden en bergen in het binnenland.

Reisinformatie Cyprus

Tijdsverschil:
Op Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland.
Afstand A'dam-Nicosia:
2950 km
Vliegduur:
Ongeveer 4 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Cyprus is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
Reizen naar Cyprus:

Goedkope vliegtickets Cyprus

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

Op Cyprus zijn Turks en Grieks de officiële talen. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken.

Beste reistijd Cyprus

De beste reistijd voor Cyprus is in het voor- en najaar. Cyprus kent hete zomers, met gemiddelde temperaturen van 35 graden in juni, juli en augustus. De beste maanden om Cyprus te bezoeken zijn april, mei, september en oktober als het er gemiddeld 28 graden is. Maar ook in de winter is het goed toeven op Cyprus met temperaturen rond de 18 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Cyprus zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Cyprus naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 70 procent van de inwoners van Cyprus is Grieks-orthodox. Daarmee is het veruit de grootste religie. De Turken (ongeveer 25 procent) zijn moslim.

Populaire bezienswaardigheden

Cyprus is vooral populair vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te duiken en snorkelen. Agia Napa in het oosten van het eiland, met de stranden Nissi Beach en Protaras, is de grootste en populairste badplaats. Populaire duikplaatsen zijn onder andere Zenobia Wreck, de Amforagrotten en Devils Head. In het binnenland heb je het Troödosgebergte, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Hier kun je prachtige wandeltochten maken. Hier bevindt zich ook het Kykkosklooster. Ook Akamas, in het noordwesten, is een mooi natuurgebied. Hoofdstad Nicosia wordt gedomineerd door 'De Groene Lijn', waar VN-militairen de grens tussen het Griekse en Turkse deel bewaken. In het zuiden van de stad vind je onder andere een Venetiaanse stadswal, de Johanneskathedraal en het bevrijdingsmonument. In het noorden heb je enkele mooie moskeeën.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:08 uur
Categorieën: Azië