Curaçao

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Willemstad
Andere grote steden: Tera Corá, Barber en Lagun
Munteenheid: Antilliaanse gulden (ANG). Vanaf 2013/2014 de Caribische gulden (CMG)
Oppervlakte: 444 km²
Inwoners: 149.679 (2011)
 

Curaçao is een eiland in het Caribisch gebied en een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Tot 2010 was Curaçao onderdeel van de opgeheven Nederlandse Antillen. Curaçao ligt in de zuidelijke Caribische Zee, net ten noorden van Venezuela. Het ten oosten gelegen onbewoonde eiland Klein Curaçao is ook onderdeel van het land Curaçao. Het eiland wordt gekenmerkt door koraalkalk en vulkanisch gesteente. Het hoogste punt van het land is de Sint Christoffelberg met 375 meter.

curacao-strand

Mambo Beach

Reisinformatie Curaçao

Tijdsverschil:
Op Curaçao is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Willemstad:
7860 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Curaçao is een paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

Reizen naar Curaçao:

Goedkope vliegtickets Curaçao
Rondreizen en vakanties Curaçao 

 

Talen

Op Curaçao zijn Nederlands en Papiaments de officiële talen.

Beste reistijd Curaçao

Curaçao is het beste te bezoeken tussen januari en april. Het is dan gemiddeld ongeveer 30 graden, net als de rest van het jaar. Het regenseizoen vindt op Curaçao plaats van juni tot en met november.

Vaccinaties en inentingen

Voor Curaçao zijn geen vaccinaties verplicht en worden geen inentingen aanbevolen. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Curaçao naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 80 procent van de bevolking van Curaçao is rooms-katholiek. Daarnaast gaan ook mensen naar de protestantse kerk en pinkstergemeenten.

Populaire bezienswaardigheden

Curaçao is een populaire duikbestemming. Het land beschikt met bijvoorbeeld Playa Kalki (in het westen), Double Reef met haar scheepswrak en Porto Marie/The Valley met haar verpleegstershaaien over verschillende locaties waar goed kan worden gedoken. Doe je het liever wat rustiger aan, dan beschikt Curaçao ook over enkele mooie stranden. De populairste stranden op Curaçao zijn Mambo Beach, Playa Cas Abou (populair onder snorkelaars en duikers), Playa Grote Knip en Playa Porto Marie. Op Curaçao kun je in het Dolphin Academy met dolfijnen zwemmen. In de Hato druipsteengrotten kun je meerdere muurschilderingen, die in sommige gevallen wel 1500 jaar oud zijn, bekijken. In het nationale park Christoffelpark zijn veel buitensportactiviteiten te doen en kun je verschillende dieren tegenkomen, zoals leguanen, hagedissen en slangen. Verspreid over het hele eiland zie je overal landhuizen staan. Deze gebouwen zijn belangrijke cultuurgoederen van Curaçao. Vroeger stonden deze landhuizen in het middelpunt van een plantage. Willemstad is de hoofdstad van het land. In deze stad zijn enkele gebouwen te vinden die op de Werelderfgoedlijst staan. Erg leuk is de drijvende markt aan de Caprileskade. Op deze markt verkopen Colombianen hun groente en fruit. Willemstad beschikt ook over een aantal interessante musea. Bijvoorbeeld het Joods Cultureel Historisch Museum en het Curaçao Museum.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:06 uur
Categorieën: Noord-Amerika