Congo-Kinshasa

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Kinshasa
Andere grote steden: Lubumbashi, Goma en Mbuji-Mayi
Munteenheid: Congolese frank (CDF)
Oppervlakte: 2.344.858 km²
Inwoners: 73.599.190 (2012)
 

Congo-Kinshasa of de Democratische Republiek Congo is een land in Centraal-Afrika en behoort tot Sub-Saharisch Afrika. Het land grenst aan Angola, Congo-Brazzaville, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan, Uganda, Rwanda, Burundi, Tanzania en Zambia. Congo-Kinshasa is een voormalige Belgische kolonie en heette tussen 1971 en 1997 Zaïre (daarvoor Belgisch-Congo). Het land wordt doorsneden door de evenaar, waardoor het de hoogste concentratie onweer ter wereld heeft. Het grootste gedeelte van het land bestaat uit tropische regenwouden. In het oosten bevinden zich veel grote meren en het zuiden van het land kenmerkt zich door bergketens en savannes.

Reisinformatie Congo-Kinshasa

Tijdsverschil:
In het westen van Congo-Kinshasa is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Er is geen tijdsverschil tijdens onze wintertijd. In het oosten van Congo-Kinshasa is het tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland en is er is geen tijdsverschil tijdens onze zomertijd.
Afstand A'dam-Kinshasa:
6390 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Congo-Kinshasa is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Congo-Kinshasa.
Visum:
Ja
 

Talen

In Congo-Kinshasa zijn Frans, Tshiluba, Kikongo, Lingala en Swahili de officiële talen.

Beste reistijd Congo-Kinshasa

De beste reistijd voor het zuiden van Congo-Kinshasa is juli tot en met augustus. In deze periode heb je hier de minste kans op regenbuien. Het noorden van Congo-Kinshasa, en dus ten noorden van de evenaar, kun je het beste bezoeken tussen november en februari. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar ongeveer 30 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Congo-Kinshasa zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Congo-Kinshasa naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste gedeelte (ongeveer 80 procent) van de bevolking van Congo-Kinshasa is christelijk. Daarvan is ongeveer 50 procent is rooms-katholiek, 30 procent protestants en 17 procent hangt een inheems geloof aan.

Populaire bezienswaardigheden

Congo-Kinshasa beschikt over een aantal nationale parken, waarvan het nationale park Virunga, in het oosten van het land tegen de grens van Oeganda en Rwanda, het bekendst is. Dit park staat op de Werelderfgoedlijst en is vooral bekend vanwege de berggorilla's die er leven. Ook het nationale park Garamba (in het noordoosten) is populair. Ook hier kun je wilde diersoorten spotten, zoals de zeldzame noordelijke witte neushoorn. Het op één na grootste zoetwatermeer Tanganyika is geschikt voor snorkelen en ten westen van hoofdstad Kinshasa vind je de Livingstone watervallen. Deze eindigen 350 kilometer verder in de buurt van Matadi. Kinshasa zelf is na Caïro en Lagos grootste stad van Afrika. Tijdens de burgeroorlog zijn veel bezienswaardigheden verloren gegaan, maar een aantal interessante markthallen en de botanische tuin Kisantu zijn bespaard gebleven.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:24 uur
Categorieën: Afrika