Congo-Brazzaville

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Brazzaville
Andere grote steden: Pointe-Noire, Loubomo en Nkayi
Munteenheid: CFA-frank (XAF)
Oppervlakte: 342.000 km²
Inwoners: 4.366.266 (2012)
 

Congo-Brazzaville, oftewel de Republiek Congo, is een land in Centraal-Afrika en behoort tot Sub-Saharisch Afrika. Het land grenst aan Gabon, Kameroen, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo-Kinshasa en aan de Angolese exclave Cabinda. In het westen heeft het land een kustlijn aan de Atlantische Oceaan. In 1960 werd Congo-Brazzaville onafhankelijk van Frankrijk. Het land kenmerkt zich door veel tropische regenwouden, savannes, bergen en moerasgebied. Bijna de helft van de bevolking, die voornamelijk in het zuiden woont, leeft onder de armoedegrens.

Reisinformatie Congo-Brazzaville

Tijdsverschil:
In Congo-Brazzaville is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Er is geen tijdsverschil tijdens onze wintertijd.
Afstand A'dam-Brazzaville:
6380 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Congo-Brazzaville is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Congo-Brazzaville.
Visum:
Ja
 

Talen

In Congo-Brazzaville is Frans de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere nationale talen gesproken zoals Kikongo, Kituba en Lingala.

Beste reistijd Congo-Brazzaville

De beste reistijd voor Congo-Brazzaville is juli tot en met september. In deze tijd is er het minst kans op regenbuien. De gemiddelde temperatuur in deze periode is 26 graden. De overige maanden is het gemiddeld 30 graden en valt er meer regen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Congo-Brazzaville zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Congo-Brazzaville naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste gedeelte (ongeveer 50 procent) van de bevolking van Congo-Brazzaville hangt natuurreligies aan. Daarnaast wonen er ook veel christenen. Ongeveer 40 procent is katholiek en 10 procent protestants.

Populaire bezienswaardigheden

Congo-Brazzaville beschikt over een aantal nationale (wild)parken. In deze parken zijn veel wilde diersoorten te bewonderen. Het Parc National de Odzala, in het noordwesten, is ongetwijfeld het mooiste park. Hier leven verschillende soorten apen, olifanten, krokodillen en hyena's. Wil je naar het strand, dan kom je in de kustplaats Pointe-Noire aan je trekken. Bij deze stad vind je prachtige witte zandstranden. Hoofdstad Brazzaville ligt aan de Malebo-poel. Aan de andere kant van dit water ligt Kinshasa, de hoofdstad van Congo-Kinshasa. Brazzaville beschikt over enkele mooie kerken en moskeeën.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:23 uur
Categorieën: Afrika