Comoren

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Moroni
Andere grote steden: Mutsamudu, Domoni en Fomboni
Munteenheid: Comorese frank (KMF)
Oppervlakte: 2235 km²
Inwoners: 737.284 (2012)
 

De Comoren is een land dat naast de drie hoofdeilanden Grande Comore, Mohéli en Anjouan bestaat uit een aantal kleine eilanden. De Unie der Comoren, zoals de staat officieel heet, ligt in de Indische Oceaan tussen Mozambique, Tanzania en Madagaskar en behoort tot het continent Afrika. Ook het Franse overzees departement Mayotte behoort tot de eilandengroep van de Comoren. De Comoren zijn ontstaan door vulkanische activiteit. De vulkaan Karthala op het grootste eiland Grande Comore is nog steeds actief en tevens het hoogste punt van de Comoren. Door de vele regenval op de eilanden is het een erg groen land. De Comoren is één van de armste landen van Afrika.

Reisinformatie Comoren

Tijdsverschil:
Op de Comoren is het tijdens onze zomertijd 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Moroni:
8020 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op de Comoren is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op de Comoren.
Visum:
Ja
 

Talen

Op de Comoren zijn Comorees, Frans en Arabisch de officiële talen. De bevolking spreekt daarnaast ook Plateaumalagasi, Mwali-Comorees, Réunion-Creools en Ndzwani-Comorees.

Beste reistijd Comoren

De Comoren is het beste te bezoeken tussen juni en september. Het is dan gemiddeld 28 graden op de Comoren. Het moessonseizoen vindt tussen december en april plaats, maar ook in de andere maanden valt veel regen.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Comoren worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Comoren naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Bijna de gehele bevolking (ongeveer 98 procent) van de Comoren is moslim. Daarnaast is ongeveer 1 procent christen.

Populaire bezienswaardigheden

De Comoren staat vooral bekend om haar parelwitte zandstranden, helderblauwe water en onderwaterwereld. De meeste toeristen zullen dit land dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te surfen, snorkelen en duiken. Rond de Comoren komen onder andere haaien, zeekoeien en zeeschildpadden voor. Op het grootste eiland Grande Comore zijn de hoofdstad Moroni, waar je veel moskeeën vindt, en kustplaats Mitsamiouli populaire bestemmingen. De andere eilanden worden voornamelijk gebruikt om te snorkelen en duiken.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:23 uur
Categorieën: Afrika