China

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Beijing (Peking)
Andere grote steden: Shanghai, Tianjin, Guangzhou en Shenzhen
Munteenheid: Chinese renminbi (CNY)
Oppervlakte: 9.596.961 km²
Inwoners: 1.343.239.923 (2012)
 

De Volksrepubliek China is een land in het oosten van Azië. China is naar inwonersaantal het grootste land ter wereld en qua oppervlakte na Rusland, Canada en de Verenigde Staten het vierde land. China grenst aan maar liefst veertien verschillende landen: India, Pakistan, Afghanistan, Tadzjikistan, Kirgizië, Kazachstan, Mongolië, Rusland, Noord-Korea, Vietnam, Laos, Myanmar (Birma), Bhutan en Nepal. Daarnaast grens het in het oosten en zuidoosten aan de Gele Zee, de Oost-Chinese Zee en de Zuid-Chinese Zee. Het landschap van China is erg divers. In het zuidwesten beschikt het met de Tian Shan en de Himalaya over de hoogste bergen ter wereld, het noorden kenmerkt zich door de Taklamakan- en de Gobiwoestijn en in het zuiden van China zijn veel tropische regenwouden. Het land bezit ongeveer 35 steden met meer dan één miljoen inwoners. Geen land in de wereld heeft zoveel wereldsteden. Met Hongkong en Macau heeft China bovendien twee speciale administratieve regio's. Beide gebieden hebben hun economische en politieke autonomie, maar behoren wel tot de Volksrepubliek China. Ook heeft China met de Tibetanen in Tibet, de Mongolen in Binnen-Mongolië, de Zhuang in Guangxi, de Oeigoeren in Sinkiang en de Hui in Ningxia vijf autonome regio's.

De verboden stad in Beijing.

De verboden stad in Beijing.

Reisinformatie China

Tijdsverschil:
In China is het tijdens onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 7 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Beijing (Peking):
7830 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in China is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 7 maanden geldig is na de visumaanvraag voor China.
Visum:

Ja

Reizen naar China:

Goedkope vliegtickets China
Vakantie en rondreizen China

China reizen

 

Talen

In China worden veel verschillende talen gesproken. Het Mandarijn-Chinees wordt het meest gesproken in China. In het zuiden van China worden talen als het Kantonees, Tibetaans, Wu en Hakka ook veel gesproken. Daarnaast is in Hongkong het Engels een officiële taal en in Macau het Portugees.

Beste reistijd China

De beste reistijd voor China is tijdens het voor- en najaar. In het midden en noorden van het land is de gemiddelde temperatuur in april, mei, september en oktober ongeveer 15 tot 25 graden. Het oosten van China, waar meer regen valt dan in andere regio's, kun je het beste bezoeken in april en mei. Vanwege de grote hoogte kun je Tibet het beste rond de zomermaanden bezoeken. In mei, juni en september is de temperatuur daar het meest aangenaam en is het niet zo druk.

Vaccinaties en inentingen

Voor China worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over China naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

China heeft vijf officiële staatsreligies: boeddhisme, katholicisme, protestantisme, taoïsme en de islam. Godsdienstbeoefening wordt echter niet aangemoedigd in China.

Populaire bezienswaardigheden

China is een heel groot land en heeft voor toeristen veel te bieden, waardoor het lastig is om in een paar weken het hele land te zien. Met een bezoek aan de Chinese Muur heb je direct het grootste bouwwerk ter wereld gezien. Deze muur is meer dan 6300 kilometer lang en bevindt zich in het noorden van het land. Vanuit Beijing is het gedeelte van de muur bij Badaling het makkelijkste te bereiken. In Beijing zelf is echter ook genoeg te zien. Bijvoorbeeld de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede (het Tiananmen-plein) en verschillende tempels. Xi'an (vroeger Chang'an), in het midden van China en ooit de hoofdstad van China, is één van de meest historische steden van het land. Hier vind je onder andere het wereldberoemde Terracottaleger. In het zuidoosten, vlakbij Macau, is een boottocht over de rivier de Li (of Lijiang) de moeite waard. Je vaart hier tussen schilderachtige bergen en groene rijstvelden. Ook in het zuidoosten en net buiten de stad Yangshuo ligt één van de mooiste natuurgebieden van China. Hier kun je per fiets tussen de rijstvelden fietsen en genieten van de prachtige uitzichten.

Tibet
In het zuidwesten van het land is Tibet erg populair onder toeristen. In deze autonome regio midden in de prachtige natuur van het Himalayagebergte kun je onder andere in hoofdstad Lhasa veel prachtige kloosters bezoeken. Daarnaast bezit Lhasa ook over het Potalapaleis, de voormalige verblijfplaats van de Dalai Lama.

Reisgidsen China

reisgidsen-china

Koop bovenstaande China reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over China.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:24 uur
Categorieën: Azië