Chili

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Santiago
Andere grote steden: Viña Causiña, Antofagasta, Concepción en Viña del Mar
Munteenheid: Chileense peso (CLP)
Oppervlakte: 756.102 km²
Inwoners: 17.067.369 (2012)
 

Chili is een land in het westen van Zuid-Amerika. Het land grenst in het westen en het zuiden aan de Grote Oceaan en in het oosten aan het Andesgebergte. Peru, Bolivia en Argentinië zijn buurlanden. Chili is met een lengte van 4275 kilometer het langste land van de wereld. Het land kent een gevarieerd landschap en diverse klimaten. In het noorden ligt de droogste woestijn ter wereld; de Atacama. Het oosten wordt gedomineerd door het Andesgebergte. In het zuiden loopt het gebergte over in eilanden en fjorden en zijn er grote ijsvlaktes. Ook in het zuiden en westen van het land zijn diverse klimaten te onderscheiden. In deze gebieden valt er overwegend meer neerslag en is het landschap dus groener en vruchtbaarder dan het noorden van het land. In het gebied rond de Grote Oceaan komen veel aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voor.

Patagonië in het zuiden van Chili.

Patagonië in het zuiden van Chili.

Reisinformatie Chili

Tijdsverschil:
In Chili is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 4 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Santiago:
12.030 km
Vliegduur:
Ongeveer 15 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Chili is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Chili.
Visum:

Nee

Reizen naar Chili:

Goedkope vliegtickets Chili
Vakantie en rondreizen Chili

Bouw je eigen Chili reis met Argentinie online

 

Talen

In Chili is Spaans de enige officiële taal. Daarnaast wordt er Engels, Duits, Kroatisch, Mapudungun en Rapa Nui gesproken.

Beste reistijd Chili

De beste reistijd voor Chili is van november tot en met maart. In het noorden en midden van Chili is de gemiddelde temperatuur in die periode ongeveer 20 tot 24 graden. In het zuiden van Chili wordt het nooit veel warmer dan 15 graden. Het noorden van Chili is het hele jaar door goed te bereizen. Alleen in de maanden december, januari en februari kan er zware regenval zijn bij de Altiplano. Van juni tot en met september kun je midden- en zuidelijk Chili beter vermijden omdat veel plekken onbereikbaar zijn door sneeuwval.

Vaccinaties en inentingen

Voor Chili worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Chili naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 70 procent van de bevolking van Chili is rooms-katholiek en daarmee is het de belangrijkste godsdienst van Chili. Ruim 15 procent van de bevolking is protestant.

Populaire bezienswaardigheden

Chili is een uitgestrekt land waardoor het lastig is om in een paar weken het hele land te zien. De lange afstanden zullen soms noodzakelijk met het vliegtuig moeten worden afgelegd. Chili kent verscheidene nationale parken. In het zuiden van Chili, in Patagonië, ligt het schitterende National Park Tores del Paine. Hier vind je bergen, gletsjers, rivieren en meren. Er zijn goede wandelpaden in het park en verschillende meerdaagse trekroutes mogelijk. Een ander park dat niet overgeslagen mag worden is het Puyehue National Park. In dit schilderachtige park, gelegen in het zuidoosten van Chili, vind je wilde watervallen, vulkaanlandschap, natuurlijke thermale bronnen, skioorden en vele wandelpaden. Enkele populaire steden zijn Valparaiso en Vina del Mar (een luxueuze badplaats). Ook hoofdstad Santiago mag zeker niet overgeslagen worden. In Santiago zijn vele markten te bezoeken, zoals Los Cominicos Handicraft Village, een markt met vele handwerkers in een gezellige dorpse sfeer. En het regeringspaleis La Moneda, dat een symbool voor de democratie is. Voor een prachtig uitzicht over de stad ga je naar de heuvel Cerro San Cristobal, waar een groot standbeeld van Maria op prijkt. Misschien wel de bekendste en populairste bezienswaardigheid van Chili is Paaseiland, een Chileens eiland in de Grote Oceaan. Paaseiland is bekend door de honderden kolossale stenen beelden, moai of paasbeelden genoemd, die verspreid over het eiland staan en liggen. De bijna tien meter hoge sculpturen zijn voorstellingen van voorouders en kenmerken zich door hun grote oorlellen.

Reisgidsen Chili

reisgidsen-chili

Koop bovenstaande Chili reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Chili.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:02 uur
Categorieën: Zuid-Amerika