Centraal-Afrikaanse Republiek

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Bangui
Andere grote steden: Bimbo, Berbérati en Carnot
Munteenheid: CFA-frank (XAF)
Oppervlakte: 622.984 km²
Inwoners: 5.057.208 (2012)
 

De Centraal-Afrikaanse Republiek (ook wel Centraal-Afrika en Centrafrica genoemd) is een land in het midden van Afrika. Het land grenst in het westen aan Kameroen, in het noorden aan Tsjaad, in het noordoosten aan Soedan, in het oosten aan Zuid-Soedan en in het zuiden aan Congo-Kinshasa en Congo-Brazzaville. De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft geen kustlijn. Het landschap van de Centraal-Afrikaanse Republiek is erg vruchtbaar en wordt gekenmerkt door grasland en regenwouden. Het is echter tevens één van de armste landen ter wereld.

Reisinformatie Centraal-Afrikaanse Republiek

Tijdsverschil:
In de Centraal-Afrikaanse Republiek is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Bangui:
5490 km
Vliegduur:
Ongeveer 7 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in de Centraal-Afrikaanse Republiek is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na aankomst in de Centraal-Afrikaanse Republiek.
Visum:
Ja
 

Talen

In de Centraal-Afrikaanse Republiek is Frans de enige officiële taal. Daarnaast wordt er ook Sangho gesproken en komen er nog verschillende andere inheemse talen voor.

Beste reistijd Centraal-Afrikaanse Republiek

De beste reistijd voor de Centraal-Afrikaanse Republiek is tijdens de maanden december en januari. Het is dan ongeveer 34 graden en er valt weinig regen. Het regenseizoen vindt in de Centraal-Afrikaanse Republiek plaats tussen mei en november.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Centraal-Afrikaanse Republiek naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer de helft van de bevolking van de Centraal-Afrikaanse Republiek is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Daarnaast hangt ongeveer 35 procent natuurreligies aan en is 15 procent moslim.

Populaire bezienswaardigheden

De Centraal-Afrikaanse Republiek is niet gericht op toerisme. Het land heeft veel last van bendes en reizen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek wordt afgeraden. Mocht je het land wel willen bezoeken, dan biedt het beschermde Dzanga-Sangha reservaat (in het uiterste zuidwesten) mogelijkheden. In dit regenwoud kun je onder andere gorilla's, olifanten en buffels zien. In hoofdstad Bangui vind je sporen uit de tijd dat de Centraal-Afrikaanse Republiek nog een Franse kolonie was. Zo kun je bijvoorbeeld het presidentiële paleis bekijken en ben je voor levendigheid met markten en barretjes aan het juiste adres in de wijk K5.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:22 uur
Categorieën: Afrika