Canada

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Ottawa
Andere grote steden: Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary
Munteenheid: Canadese dollar (CAD)
Oppervlakte: 9.984.670 km²
Inwoners: 34.300.083 (2012)
 

Canada is een land in het noorden van Noord-Amerika. Het land grenst in het noordwesten en zuiden aan de Verenigde Staten (in het noordwesten aan de staat Alaska). Langs de westelijke grens ligt de Grote Oceaan, in het noorden de Noordelijke IJszee en het oosten heeft een kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Na Rusland is Canada het grootste land in de wereld. Pas in 1982 werd Canada volledig onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Canada kan grofweg worden onderverdeeld in drie geografische regio's. In het westen van het land liggen de Rocky Mountains, centraal Canada bestaat uit uitgestrekte grasvlaktes (de prairies) en het noordoosten wordt gedomineerd door het zogenaamde Canadese Schild, dat bestaat uit dichte naaldwouden, een uitgestrekte toendra en heel veel meren en eilanden. De grootste steden van het land bevinden zich voornamelijk in het zuidwesten en zuidoosten.

De grootste stad van Canada: het moderne Toronto.

De grootste stad van Canada: het moderne Toronto.

Reisinformatie Canada

Tijdsverschil:
Canada valt in maar liefst zes verschillende tijdzones. In het uiterste oosten (in de provincie Newfoundland and Labrador) is het 4,5 uur vroeger dan in Nederland. Deze tijd neemt toe naarmate je westelijker gaat. In het westen (bijvoorbeeld in de provincie British Columbia) is er 9 uur tijdsverschil met Nederland tijdens zowel de zomer- als wintertijd.
Afstand A'dam-Ottawa:
5640 km
Vliegduur:
Ongeveer 7 uur en 30 minuten naar de oostkant van Canada
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Canada is een paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee (eTA Canada of visum Canada)

Reizen naar Canada:

Goedkope vliegtickets Canada
Vakantie en rondreizen Canada

Bouw je eigen reis met de bouwstenen van Canada online

 

Talen

In Canada zijn Engels en Frans officiële talen. Daarnaast worden er verschillende inheemse talen als het Han, Gwich’in, Inuktitut, Northern Tutchone, Southern Tutchone, Kaska en Upper Tanana gesproken.

Beste reistijd Canada

Hoewel de temperaturen erg verschillen is de beste reistijd voor heel Canada van mei tot en met oktober. In het noorden van Canada zijn de temperatuurverschillen het grootst. In januari wordt het gemakkelijk -20, maar dat loopt op tot ongeveer 20 graden in juli. Ook in mei en oktober ligt de temperatuur daar nog rond het vriespunt. In het midden en zuidoosten van Canada wordt het in de zomermaanden ongeveer 25 graden en in het zuidwesten, waar de meeste regen valt, ligt de temperatuur dan rond ongeveer 22 graden gemiddeld.

Vaccinaties en inentingen

Voor Canada zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Canada naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 75 procent van de bevolking van Canada is christelijk, waarvan het grootste deel rooms-katholiek is. Verder zijn er nog kleine groepen moslims, joden, Hindoestanen en boeddhisten.

Populaire bezienswaardigheden

Canada is een heel groot land waardoor het lastig is om in een paar weken het hele land te zien. Het is daarom verstandig om vooraf goed te bepalen welke delen je van het land wil zien. Maar bekijk eerst of een eTA voor Canada aanvragen voor jou nodig is. Voorkom dat je voor onaangename verrassingen komt te staan wat betreft een visum. Het is onmogelijk om alle mooie plekken van Canada op te noemen. Daarom een kleine selectie.

West-Canada
Canada beschikt over heel veel nationale parken. In het zuidwesten (in de provincie Alberta), bij het plaatsje Jasper en onderdeel van de Rocky Mountains bevindt zich het Jasper National Park. Hier kun je veel wilde dieren zien, zoals herten, elanden, wolven en beren. Tevens in het zuidwesten, rond de mooie en populaire stad Vancouver, kun je onder andere orka's bekijken. In het noordwesten, en op de Werelderfgoedlijst, vind je het Nahanni National Park Reserve. Dit park wordt doorkruiste door een spectaculaire wildwaterrivier. Ook hier kun je wildleven spotten. Tot slot Kluane National Park and Reserve, in het noordwesten. Net als Nahanni staat ook dit park op de Werelderfgoedlijst.

Oost-Canada
In het zuidoosten van Canada, op de grens met de Verenigde Staten, ligt het stadje Niagara Falls, met haar watervallen die tot de bekendste en grootste watervallen van de wereld behoren. Deze watervallen zijn uitstekend te combineren met een stedentrip Toronto, dat op ruim een uur rijden van Niagara Falls ligt. In het oosten van Canada zijn ook de steden Montreal (de grootste Franstalige stad na Parijs), Ottawa en Quebec een bezoek waard. Verder beschikt het oosten van Canada over veel meren. Rond deze meren vind je veel mogelijkheden om (wild) te kamperen.

Reisgidsen Canada

reisgidsen-canada

Koop bovenstaande Canada reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Canada.

 

Door:
Bijgewerkt: 17 september 2018, 20:35 uur
Categorieën: Noord-Amerika