Cambodja

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Phnom Penh
Andere grote steden: Battambang, Siem Reap en Sihanoukville
Munteenheid: Cambodjaanse riel (KHR)
Oppervlakte: 181.035 km²
Inwoners: 14.952.665 (2012)
 

Cambodja is een land in Zuidoost-Azië. Het land grenst in het westen en noordwesten aan Thailand, in het noordoosten aan Laos en in het oosten aan Vietnam. Daarnaast heeft het een kustlijn van ongeveer 440 kilometer aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee. In 1953 werd Cambodja onafhankelijk van Frankrijk. Het grootste deel van het land bestaat uit vruchtbare laagvlaktes, welke het dichtstbevolkt zijn. Naar de grenzen toe loopt het echter op. Op het zuidoosten na. Van noord naar zuid stroomt de rivier de Mekong door het land.

Het paradijselijke eiland Koh Rong.

Het paradijselijke eiland Koh Rong.

Reisinformatie Cambodja

Tijdsverschil:
In Cambodja is het tijdens onze zomertijd 5 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 6 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Phnom Penh:
9670 km
Vliegduur:
Ongeveer 12 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Cambodja is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Cambodja.
Visum:

Ja

Reizen naar Cambodja:

Goedkope vliegtickets Cambodja
Vakantie en rondreizen Cambodja

Cambodja reizen

 

Talen

In Cambodja is het Khmer (ook wel Cambodjaans genoemd) de enige officiële taal. Ook wordt er op kleine schaal Engels, Chinees, Frans en Vietnamees gesproken.

Beste reistijd Cambodja

Cambodja heeft een tropisch klimaat en kent geen koude seizoenen. De gemiddelde temperatuur ligt het gehele jaar op ongeveer 29 tot 32 graden. De beste reistijd voor Cambodja is tussen november en februari. Er valt dan weinig regen, in tegenstelling tot de moessontijd, die in Cambodja van mei tot en met oktober duurt.

Vaccinaties en inentingen

Voor Cambodja worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Cambodja naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel, ongeveer 95 procent, van de bevolking hangt het de staatsgodsdienst, het boeddhisme, aan. De islam en het christendom zijn de andere religies in Cambodja.

Populaire bezienswaardigheden

Het meest opvallende bouwwerk in hoofdstad Phnom Penh is het koninklijk paleis. Verder kun je verspreid over de stad verschillende boeddhistische tempels en pagodes bezoeken. Maar niet alleen in de hoofdstad zijn tempels gebouwd. Bijvoorbeeld in het noordwesten, vlakbij de grens met Thailand, bevindt zich het tempelcomplex Banteay Chhmar. Dit complex bestaat uit veertien verschillende dorpen. Bekender is echter de noordelijke regio Angkor, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Daar bevinden zich de ruïnesteden Angkor Thom, dat in de 12e eeuw werd gesticht als hoofdstad voor het Khmer-rijk, en Angkor Wat. De laatste is de grootste en beroemdste en wordt gezien als nationaal symbool. Zo prijkt het op bankbiljetten en de vlag van het land. Naast tempels heeft Cambodja ook prachtige stranden. De stranden van Sihanoukville, in het zuidwesten van Cambodja, zijn de populairste. Vanuit deze stad kun je bovendien ook met een boot naar eilanden voor de kust.

Reisgidsen Cambodja

reisgidsen cambodja

Koop bovenstaande Cambodja reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Cambodja.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:01 uur
Categorieën: Azië