Burundi

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Bujumbura
Andere grote steden: Gitega, Bururi en Ngozi
Munteenheid: Burundese frank (BIF)
Oppervlakte: 27.834 km²
Inwoners: 10.557.259 (2012)
 

Burundi is een land in Centraal-Afrika en één van de kleinste landen op het continent. Het land grenst in het westen aan Congo-Kinshasa, in het noorden aan Rwanda en in het oosten en zuidoosten aan Tanzania. Burundi ligt niet aan zee, maar bijna de gehele westelijke grens ligt aan het Tanganyikameer. Na het Baikalmeer in Siberië is dit meer de diepste en oudste ter wereld. Het landschap van Burundi bestaat voornamelijk uit grasland. In het westen, vlakbij het Tanganyikameer, heb je de hooglanden van Burundi. De berg Heha kent met haar 2685 meter het hoogste punt van het land.

Reisinformatie Burundi

Tijdsverschil:
In Burundi is het tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Bujumbura:
6620 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Burundi is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Burundi.
Visum:
Ja
 

Talen

In Burundi is Kirundi de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere talen zoals het Frans, Swahili en Engels gesproken.

Beste reistijd Burundi

De beste reistijd voor Burundi is in onze zomermaanden juni tot en met augustus. Er valt die periode weinig regen en het wordt gemiddeld 29 graden. Van januari tot en met mei valt de meeste regen in Burundi.

Vaccinaties en inentingen

Voor Burundi zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Burundi naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 75 procent van de bevolking van Burundi is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Hiervan is 60 procent rooms-katholiek. Het overige deel van de christenen is protestants of anglicaans. Daarnaast hangt een groot deel (20 procent) van de bevolking een inheems geloof aan en is de overige 5 procent moslim.

Populaire bezienswaardigheden

Burundi beschikt over meerdere nationale parken, zoals de parken van Ruvubu, Kibira en Ruzizi. In deze parken leven dieren zoals apen, krokodillen, nijlpaarden en luipaarden. De hoofdstad van Burundi is Bujumbura en ligt op een heuvel aan het Tanganyikameer. Bujumbura is een voormalige Duitse koloniale stad en hier vind je enkele oude gebouwen met mooie façades. Het meer zelf is uitermate geschikt voor watersporten. Ben je een strandliefhebber, dan is het parelwitte strand van Saga (voorheen bekend als Coconut Beach) een goede keuze. Dat dit strand populair is blijkt uit de vele hotels en restaurants die deze badplaats bezit.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:21 uur
Categorieën: Afrika