Burkina Faso

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Ouagadougou
Andere grote steden: Bobo-Dioulasso, Banfora en Koudougou
Munteenheid: CFA-frank (XOF)
Oppervlakte: 272.967 km²
Inwoners: 17.275.115 (2012)
 

Burkina Faso is een land in het noordwesten van Afrika. Het land behoort tot de Sahel-landen en grenst in het westen en noordwesten aan Mali, in het oosten aan Niger en Benin en in het zuiden aan Ivoorkust, Ghana en Togo. Het vlakke landschap van Burkina Faso is onder te verdelen in twee verschillende typen. Het noorden is erg droog en zanderig terwijl er in het zuiden veel meer regen valt en wordt gekenmerkt door grasland en savannes. In het zuiden van Burkina Faso, richting de grens met Mali, loopt het landschap op.

Reisinformatie Burkina Faso

Tijdsverschil:
In Burkina Faso is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Ouagadougou:
4490 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Burkina Faso is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Burkina Faso.
Visum:
Ja
 

Talen

In Burkina Faso is Frans de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere nationale talen gesproken. De meest voorkomende talen zijn het More en het Dioula.

Beste reistijd Burkina Faso

De beste reistijd voor Burkina Faso zijn de maanden september en oktober. Het is dan ongeveer 33 graden. Tussen december en februari heeft het land te kampen met veel zandstormen en in maart, april en mei loopt de temperatuur op tot 40 graden. Het regenseizoen vindt in Burkina Faso plaats in de maanden juli en augustus.

Vaccinaties en inentingen

Voor Burkina Faso zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Burkina Faso naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De grootste godsdienst in Burkina Faso is de islam. De andere grote religies in Burkina Faso zijn het christendom en natuurgodsdiensten.

Populaire bezienswaardigheden

Hoofdstad Ouagadougou is letterlijk het economische en culturele centrum van het land. De stad ligt precies midden in Burkina Faso. Deze typisch Afrikaanse stad beschikt onder andere over het Paleis van de Mogho Naba en een prachtige moskee. Andere leuke steden in Burkina Faso zijn Bobo Dioulasso en Banfora. In de buurt van deze laatste stad liggen de Banfora watervallen. Veel mensen bezoeken Burkina Faso echter voor het wildleven. Dit kun je bijvoorbeeld bekijken in het grootste en bekendste nationale park in het land met de naam W. Dit park, dat ook in Niger en Benin ligt, leent haar naam aan de vorm van de rivier de Niger die door het park stroomt. In het park leven dieren als olifanten, nijlpaarden en leeuwen. Een ander populair park is het Arli National Park.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:21 uur
Categorieën: Afrika