Bulgarije

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Sofia
Andere grote steden: Plovdiv, Varna en Burgas
Munteenheid: Bulgaarse lev (BGN)
Oppervlakte: 110.879 km²
Inwoners: 7.037.935 (2012)
 

Bulgarije is een land in Zuidoost-Europa en in het oosten van het Balkanschiereiland. Bulgarije grenst in het noordwesten aan Servië, in het noorden aan Roemenië, in het zuidoosten aan Turkije, in het zuiden aan Griekenland en in het zuidwesten aan Macedonië. In het oosten ligt Bulgarije aan de Zwarte Zee. Centraal-Bulgarije wordt gekenmerkt door het Balkangebergte. Het overige deel van het land bestaat uit relatief vlakke plateaus, met voornamelijk in het zuiden en zuidwesten enkele uitschieters. In het noorden vormt de rivier de Donau de grens met Roemenië.

Reisinformatie Bulgarije

Tijdsverschil:
In Bulgarije is het 1 uur later dan in Nederland.
Afstand A'dam-Sofia:
1745 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Bulgarije is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Bulgarije.
Visum:

Nee

Reizen naar Bulgarije:

Goedkope vliegtickets Bulgarije
Rondreizen en vakantie Bulgarije

 

Talen

In Bulgarije is het Bulgaars de officiële taal. Daarnaast spreekt een deel van de bevolking ook Turks en Romani.

Beste reistijd Bulgarije

De beste reistijd voor Bulgarije is tussen april en september. Er valt dan weinig regen en de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 20 en 30 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Bulgarije worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Bulgarije naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 85 procent van de inwoners van Bulgarije gaan naar de Bulgaars-orthodoxe kerk. Daarmee is het veruit de grootste religie in het land. Ook zijn er veel moslims in Bulgarije. Een klein deel van de bevolking is echter ook rooms-katholiek of gaat naar de Bulgaars-katholieke kerk.

Populaire bezienswaardigheden

De meeste toeristen zullen hun reis in Bulgarije in hoofdstad Sofia beginnen. Sofia is een typische Balkanstad. De stad is groot opgezet en het herbergt verschillende mooie gebouwen zoals kathedralen en moskeeën. Wat betreft culturele bezienswaardigheden hebben de andere grote steden Varna, Burgas en Plovdiv echter net zo veel of zelfs meer te bieden. Bulgarije herbergt ook het Lloret de Mar van het oosten. In Sunny Beach vermaken jongeren zich jaarlijks in de vele cafés en op het strand aan de Zwarte Zee. Naast hotelresorts heeft deze plaats echter weinig te bieden. Voor meer cultuur moet je naar het nabijgelegen Nesabar. In het zuidwesten van Bulgarije bevindt zich het nationale park Pirin. Dit park, met haar bergen, watervallen en meren, staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst en is het bezoeken waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:00 uur
Categorieën: Europa