Botswana

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Gaborone
Andere grote steden: Francistown, Molepolole en Selebi-Phikwe
Munteenheid: Botswaanse pula (BWP)
Oppervlakte: 582.000 km²
Inwoners: 2.098.018 (2012)
 

Botswana is een land gelegen in het zuiden van Afrika. Het land wordt ingesloten door Zuid-Afrika in het zuiden, Namibië in het westen, Zambia in het noorden, Zimbabwe in het oosten en grenst niet aan een zee. Het land bestaat grotendeels uit de dorre Kalahariwoestijn. In het noordwesten van het land, waar de rivier Okavango stroomt, is een groot moerasgebied. In deze streek is er (vooral tijdens het regenseizoen) wel water in overvloed. De prachtige natuur en de wilde dieren, waar Botswana om bekend staat, zijn hier te bewonderen.

Nijlpaarden in het nationale park Chobe (Foto: Darren Sharp

Nijlpaarden in het nationale park Chobe (Foto: Darren Sharp)

Reisinformatie Botswana

Tijdsverschil:
In Botswana is het tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland. Er is geen tijdsverschil tijdens onze zomertijd.
Afstand A'dam-Gaborone:
8815 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Botswana is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij aankomst in Botswana.
Visum:

Nee

Reizen naar Botswana:

Goedkope vliegtickets Botswana
Rondreizen Botswana

 

Talen

In Botswana is Engels de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere nationale talen gesproken zoals Mbukushu, Naro, Tswana, Subiya, Kalanga, Afrikaans, Herero en Birwa.

Beste reistijd Botswana

De beste reistijd voor Botswana is mei tot en met september. In deze wintertijd is er het minst kans op regenbuien en is het overdag koeler en ’s nachts warmer dan in de zomer. De gemiddelde temperatuur in mei tot en met augustus is 24 graden. De overige maanden is het gemiddeld 30 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Botswana worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Botswana naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Een groot gedeelte van de bevolking van Botswana hangt een inheems geloof aan. Daarnaast wonen er ook veel christenen.

Populaire bezienswaardigheden

Botswana beschikt over meerdere nationale parken, wildparken en reservaten. Het grootste wildpark van Botswana is het nationale park Chobe. In dit park leeft bovendien het meeste wild bij elkaar, waaronder maar liefst 120.000 olifanten. Een ander mooi park is het Gaborone Game Reserve in het zuiden van het land vlakbij hoofdstad Gaborone. Het park wordt door haar goede bereikbaarheid druk bezocht. Eén van de mooiste regio's in Botswana is de Okavango Delta. Dit grote moerrasgebied is een doolhof van rivieren, lagunes en eilanden. In de droge maanden wordt de delta druk bevolkt door olifanten, zebra's, gnoes en buffels. Ook erg mooi is de Central Kalahari Game Reserve. Deze mooie woestijn staat bekend om haar kleurrijke rode zandduinen. Ook hoofdstad Gaborone mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Hier kun je over diverse kleurrijke markten slenteren en een bezoek brengen aan het National Museum en Art Gallery die een grote collectie kunstvoorwerpen herbergen. Ook de streek rond de Tsodiloheuvels is het bezoeken waard. In dit gebied zijn vele rotsschilderingen uit de steentijd te bewonderen.

Reisgidsen Botswana

reisgidsen-botswana

Koop bovenstaande Botswana reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Botswana.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:22 uur
Categorieën: Afrika