Bosnië en Herzegovina

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Sarajevo
Andere grote steden: Banja Luka, Tuzla en Zenica
Munteenheid: Bosnische convertibele mark (BAM)
Oppervlakte: 51.209 km²
Inwoners: 3.879.296 (2012)
 

Bosnië en Herzegovina ligt in het zuidoosten van Europa en in het westen van het Balkanschiereiland. Het land grenst in het westen en noorden aan Kroatië, in het oosten aan Servië en in het zuidoosten aan Montenegro. Het land heeft tevens ongeveer twintig kilometer aan kustlijn aan de Adriatische Zee. Tot 1992 behoorde de socialistische deelrepubliek Bosnië en Herzegovina tot Joegoslavië. Het land bestaat uit de landstreken Bosnië en Herzegovina en het beschikt voornamelijk over bergen en bossen.

De Baščaršija (het oude Turkse deel) in Sarajevo.

De Baščaršija (het oude Turkse deel) in Sarajevo.

Reisinformatie Bosnië en Herzegovina

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina.
Afstand A'dam-Sarajevo:
1365 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Bosnië en Herzegovina is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na aankomst in Bosnië en Herzegovina.
Visum:

Nee

Reizen naar Bosnië en Herzegovina:

Goedkope vliegtickets Bosnië en Herzegovina
Rondreis Bosnië en Herzegovina

 

Talen

Bosnië en Herzegovina heeft met het Bosnisch, Servisch en Kroatisch drie officiële talen.

Beste reistijd Bosnië en Herzegovina

De beste reistijd voor Bosnië en Herzegovina is in het voor- en najaar tussen april en september. Bosnië en Herzegovina heeft warme zomers, met gemiddelde temperaturen van 26 graden in juli en augustus, en koude winters.

Vaccinaties en inentingen

Voor Bosnië en Herzegovina worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Bosnië en Herzegovina naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Bosnië en Herzegovina kent drie grote bevolkingsgroepen met ieder zijn eigen godsdienst. Dat zijn de Bosnjaks (islamitisch), Bosnische Serviërs (Servisch Orthodox) en de Bosnische Kroaten (rooms-katholiek). Daarnaast zijn er ook veel joden in Bosnië en Herzegovina.

Populaire bezienswaardigheden

Door het bergachtige landschap met haar vele rivieren en beekjes is Bosnië en Herzegovina uitstekend geschikt voor buitensportactiviteiten zoals kanoën en raften. Maar ook voor een wandeling in de prachtige natuur kun je goed terecht in Bosnië en Herzegovina. In het hele land kom je nog ruïnes tegen uit de tijd van de Bosnische oorlog tussen 1992 en 1996. Bijvoorbeeld in steden als Mostar en hoofdstad Sarajevo, die beide het bezoeken waard zijn. Sarajevo kenmerkt zich door het oude Turkse deel en een modern gebied. Mostar is vooral bekend vanwege haar brug en het oude centrum die op de Werelderfgoedlijst staan. Voor een verfrissende duik ga je naar de stad Neum, aan de Adriatische Zee.

Reisgidsen Bosnië en Herzegovina

reisgidsen-bosnie

Koop bovenstaande Bosnië en Herzegovina reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Bosnië en Herzegovina.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 10:58 uur
Categorieën: Europa