Bonaire

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Kralendijk
Andere grote steden: Rincon, Nikiboko en Antriol
Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
Oppervlakte: 288 km²
Inwoners: 16.541 (2012)
 

Bonaire is een eiland in het Caribisch gebied en een bijzondere gemeente van Nederland. Tot 2010 was Bonaire onderdeel van de Nederlandse Antillen, dat toen werd opgeheven. Samen met Aruba en Curaçao vormt het de ABC-eilanden en met Saba en Sint-Eustatius de BES-eilanden (Caribisch Nederland). Het eiland is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee en heeft geen directe buurlanden. Bonaire ligt echter vlak voor de kust van Venezuela. Naast het hoofdeiland ligt ten westen nog een klein eiland, genaamd Klein Bonaire. Het landschap van de eilanden is voornamelijk vlak (met in het noordwesten heuvellandschap) en dor en ze worden omringt door koraalriffen.

Reisinformatie Bonaire

Tijdsverschil:
Op Bonaire is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Kralendijk:
7810 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Bonaire is een paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
Reizen naar Bonaire:

Goedkope vliegtickets Bonaire

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

Op Bonaire is Nederlands de officiële taal. Er wordt echter voornamelijk Papiaments gesproken. Daarnaast spreekt een deel ook Spaans en Engels.

Beste reistijd Bonaire

De beste reistijd voor Bonaire is tussen januari en april. Het is dan gemiddeld ongeveer 30 graden, net als de rest van het jaar. Het regenseizoen vindt op Bonaire plaats van juni tot en met november.

Vaccinaties en inentingen

Voor Bonaire zijn geen vaccinaties verplicht en worden geen inentingen aanbevolen. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Bonaire naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 75 procent van de bevolking van Bonaire is rooms-katholiek. Daarnaast gaan ook mensen naar de protestantse kerk en zijn de evangelische gemeenten sterk in opkomst.

Populaire bezienswaardigheden

Het belangrijkste uithangbord en toeristentrekker van Bonaire is de prachtige onderwaterwereld rond beide eilanden. De Caribische Zee rond Bonaire wordt gezien als één van de mooiste plekken ter wereld om te duiken en snorkelen. Naast het bekijken van koraal en vissen is het ook mogelijk om naar wrakken te duiken. De mooiste stranden van Bonaire liggen rond Lac Bay. Andere mooie stranden zijn Boka Slagbaai, Playa Frans, Bachelor Beach en Pink Beach. Met het nationale park Washington Slagbaai beschikt Bonaire in het noorden van het hoofdeiland over een mooi natuurpark. In het park leven veel leguanen en flamingo's. Ook op het eiland Klein Bonaire, dat volledig is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied, kun je prachtige dieren en planten bekijken. Tot voor kort kon je overal op straat ezels tegenkomen. Dat is verleden tijd sinds Donkey Sanctuary Bonaire is opgezet. In dit opvanghuis voor (zieke) wilde ezels leren de inwoners van Bonaire onder andere omgaan met deze dieren. Een andere bezienswaardigheid op het eiland zijn de rotstekeningen Boca Onima. Deze tekeningen zijn gemaakt door Caiquetio-indianen, de eerste bewoners van Bonaire. De hoofdstad van het eiland is Kralendijk. In Kralendijk is de Sint-Bernarduskerk het opvallendste gebouw. Daarnaast is ook een bezoekje aan het Museum Bonaire de moeite waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 10:57 uur
Categorieën: Noord-Amerika