Bhutan

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Thimphu
Andere grote steden: Phuntsholing, Punakha en Samdrup Jongkhar
Munteenheid: Bhutaanse ngultrum (BTN)
Oppervlakte: 38.394 km²
Inwoners: 716.896 (2012)
 

Bhutan is een land in Zuid-Azië. Het land bevindt zich midden in de Himalaya en ligt ingeklemd tussen India en China (Tibet). Onder de eigen bevolking wordt het land ook wel het land van de draak (Druk Yul) genoemd. Dit komt terug in de Bhutaanse vlag. Bhutan is erg bergachtig. De hoogste berg van Bhutan, de Kula Kangri, is maar liefst 7553 meter hoog en bevindt zich in het noorden. Het zuiden van het land is vlakker en bezit enkele vruchtbare valleien.

Reisinformatie Bhutan

Tijdsverschil:
In Bhutan is het tijdens onze zomertijd 4 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Thimphu:
7295 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Bhutan is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Bhutan.
Visum:
Ja
 

Talen

De officiële taal in Bhutan is het Dzongkha. Daarnaast worden in verschillende delen van het land andere talen en dialecten gesproken.

Beste reistijd Bhutan

Doordat het land midden in de bergen ligt kent het koude droge winters en natte vochtige zomers. De beste reistijd voor Bhutan is mei, september en oktober. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 10 en 25 graden (afhankelijk van de hoogte), maar je hebt geen last van het moessonseizoen, die van juni tot augustus plaatsvindt in Bhutan.

Vaccinaties en inentingen

Voor Bhutan worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Bhutan naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Bhutan kent met het Mahayana-boeddhisme een officiële staatsreligie. Ongeveer 75 procent van de bevolking hangt dit geloof aan. De andere grote godsdienst is het hindoeïsme (25 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Het gelovige en gesloten Bhutan behoudt graag haar exclusiviteit en daarom worden in verschillende delen van het land slechts een maximaal aantal toeristen toegelaten. Het mysterieuze Bhutan is vooral populair vanwege haar kloosters in de Dar-regio. Maar ook hoofdstad Thimphu beschikt over enkele prachtige traditionele boeddhistische kloosters. Net iets buiten de hoofdstad, in de Thimphuvallei aan de oevers van de rivier Thimphu, ligt het gigantische Dechenchoelingpaleis.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:11 uur
Categorieën: Azië