Benin

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Porto-Novo
Andere grote steden: Cotonou, Godomey en Parakou
Munteenheid: CFA-frank (XOF)
Oppervlakte: 114.763 km²
Inwoners: 9.598.787 (2012)
 

Benin is een land in het noordwesten van Afrika. Het land grenst in het zuiden aan de Golf van Guinee, onderdeel van de Atlantische Oceaan, en wordt verder ingesloten door Togo in het westen, Burkina Faso in het noordwesten, Niger in het noorden en Nigeria in het oosten. Het grootste deel van de bevolking woont in het zuiden van Benin, waar je ook de grootste steden hebt. Het landschap van Benin is erg vruchtbaar en wordt gekenmerkt door grasland en savannes. Van het zuiden naar het midden en noorden van het land toe loopt het landschap op richting het Atakora-gebergte. Het hoogste punt van het land is Mont Sokbaro (658 meter), in het westen van Benin.

Reisinformatie Benin

Tijdsverschil:
In Benin is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Porto-Novo:
5110 km
Vliegduur:
Ongeveer 7 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Benin is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Benin.
Visum:
Ja
 

Talen

In Benin is Frans de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere nationale talen gesproken. De meest voorkomende talen zijn het Fon en Yoruba.

Beste reistijd Benin

De beste reistijd voor Benin is december tot en met maart. Het is dan ongeveer 31 graden en er valt weinig regen. Het regenseizoen vindt in Benin plaats tussen april en juli.

Vaccinaties en inentingen

Voor Benin zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Benin naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 45 procent van de bevolking van Benin is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Het grootste deel is rooms-katholiek (27 procent). De islam kent ook veel aanhangers. Ongeveer 25 procent is moslim.

Populaire bezienswaardigheden

Hoewel Porto-Novo de hoofdstad van Benin is, is Cotonou veruit de grootste stad en het economische centrum van het land. Benin is overwegend groen en het land bezit verschillende nationale parken. Zo kun je in het nationale park Pendjari (alleen geopend tussen december en juni), in het noorden van Benin, onder andere krokodillen, olifanten en nijlpaarden zien. Wie meer van de geschiedenis van Benin wil ontdekken kan terecht in de stad Abomey. Hier zijn nog ruïnes van paleizen uit het oude koninkrijk Dahomey, bekend om de slavernij, te vinden. Met haar ligging aan de Atlantische Oceaan is Benin is echter ook geschikt voor strandvakanties.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:10 uur
Categorieën: Afrika