Belize

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Belmopan
Andere grote steden: Belize City, San Ignacio en Orange Walk Town
Munteenheid: Belizaanse dollar (BZD)
Oppervlakte: 22.966 km²
Inwoners: 327.719 (2012)
 

Belize is een land in Midden-Amerika en behoort tot het continent Noord-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Mexico en in het westen en zuiden aan Guatemala. Daarnaast heeft het in het oosten een lange kustlijn aan de Caribische Zee. Naast het vasteland bezit Belize meerdere kleine eilanden voor de kust en staat het bekend om haar parelwitte stranden, helderblauwe water en grote koraalriffen. Het land bestaat vooral uit heuvels. Alleen in het zuiden van het land, waar het Mayagebergte zich bevindt, loopt het land snel op. De binnenlanden van Belize worden gedomineerd door tropische bossen en langs de kust liggen moerasvlakten en mangrovebossen. Voor de kust ligt het op één na grootste koraalrif ter wereld, het Barrièrerif van Belize.

Veel wildlife in Belize.

Veel wildlife in Belize.

Reisinformatie Belize

Tijdsverschil:
In Belize is het tijdens onze zomertijd 8 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 7 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Belmopan:
8750 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Belize is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Belize.
Visum:
Nee
Reizen naar Belize:

Goedkope vliegtickets Belize
Vakantie en rondreizen Belize

 

Talen

In Belize is Engels de officiële taal. De helft van de bevolking spreekt echter Spaans. Daarnaast wordt in Belize ook Kriol gesproken, een Creoolse taal.

Beste reistijd Belize

Belize is het beste te bezoeken tussen februari en april. Het is dan gemiddeld 30 graden in Belize. Tussen juni en januari heb je veel tropische buien in Belize. Het orkaanseizoen vindt in augustus en september plaats.

Vaccinaties en inentingen

Voor Belize worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Belize naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De helft van de bevolking van Belize is rooms-katholiek. Verder heb je nog verschillende christelijke stromingen zoals de pinkstergemeente, mennonieten en Jehova's getuigen.

Populaire bezienswaardigheden

Belize beschikt net als buurlanden Mexico en Guatemala over veel restanten van bouwwerken van het Mayavolk. De ruïnes van Lamanai zijn de grootste ontdekte bouwwerken uit deze Mayatijd. Ook Caracol beschikt over veel herinneringen uit deze tijd. Caracol ligt midden in het nationale park Chiquibul. Een groot deel van dit park ligt onder de grond en de 42 kilometer lange Raspaculo rivier stroomt dwars door het park. Ook de grootste piramide van het land, de piramide van Canaa, is een bezoek waard. Een ander mooi park in Belize is het Guanacaste National Park. In dit park leven jaguars, vleermuizen en leguanen. Ook het Barrièrerif van Belize in de Golf van Mexico is een populaire toeristische bestemming in Belize. Dit rif staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst en beschikt over de mooiste onderwaterwereld. De hoogtepunten voor duikers zijn de Blue Hole en de koraalatollen Lighthouse Reef, Glover's Reef en de Turneffe Eilanden. Een leuke plek om volledig tot rust te komen is op het eiland Caye Caulker, vlak voor de kust van Belize. Dit eiland wordt volledig omgeven door helderblauw water en het Barrièrerif. Het eiland is vanuit hoofdstad Belize City met een watertaxi te bereiken. Ook op het vasteland beschikt Belize over veel parelwitte stranden. De mooiste stranden liggen in het zuiden, in de buurt van de plaats Placencia.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 10:54 uur
Categorieën: Noord-Amerika