België

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Brussel
Andere grote steden: Antwerpen, Gent, Charleroi en Luik
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 30.528 km²
Inwoners: 10.438.353 (2012)
 

België is een land in West-Europa en grenst in het noorden aan Nederland, in het oosten aan Duitsland, in het zuidoosten aan Luxemburg, in het zuiden aan Frankrijk en in het westen aan de Noordzee. België is onderverdeeld in drie gewesten: Vlaams Gewest, Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het noorden van België is laagland en het zuiden kenmerkt zich door het plateau van de Ardennen. Het hoogste punt van België bevindt zich op 694 meter (het Signaal van Botrange). Naast de hoofdstad van België is Brussel ook de hoofdstad van Europa.

De Grote Markt in Brussel.

De Grote Markt in Brussel.

Reisinformatie België

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en België.
Afstand A'dam-Brussel:
175 km
Vliegduur:
Ongeveer 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in België is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

 

Talen

België beschikt over drie officiële talen. Het Nederlands (60 procent van de bevolking), het Frans (40 procent van de bevolking) en het Duits dat door een klein deel in het oosten van het land wordt gesproken.

Beste reistijd België

De beste reistijd voor België is tussen mei en september. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode tussen de 18 en 23 graden. De grootste kans op zon heb je in juli en augustus. Daarentegen valt die periode ook de meeste regen.

Vaccinaties en inentingen

Voor België zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over België naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De bevolking van België is overwegend rooms-katholiek (75 procent). Echter gaat slechts een klein deel daarvan nog wekelijks naar de kerk.

Populaire bezienswaardigheden

In België heb je een aantal steden die populair zijn voor een stedentrip. Zo worden hoofdstad Brussel, het oude en stijlvolle Antwerpen, het charmante Gent, Brugge met haar grachten en studenten- en bierstad Leuven veelvuldig door toeristen aangedaan. Met de Ardennen beschikt België tevens over een prachtig gebied voor wandel- en fietstochten en andere buitensportactiviteiten zoals kanoën. Door de ligging aan de Noordzee is België tevens geschikt voor een dagje strand en/of strandvakantie. De populairste badplaats met het mooiste strand van België is Oostende.

Reisgidsen België

reisgidsen-belgie

Koop bovenstaande België reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over België.

 

Door:
Bijgewerkt: 20 februari 2015, 12:33 uur
Categorieën: Europa