Barbados

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Bridgetown
Andere grote steden: Speightstown, Oistins en Bathsheba
Munteenheid: Barbadiaanse dollar (BBD)
Oppervlakte: 430 km²
Inwoners: 287.733 (2012)
 

Barbados behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen en ligt in het Caribisch gebied. Het eiland is het meest oostelijk gelegen gebied van de Antillen en bevindt zich in de Atlantische Oceaan ten oosten van Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Grenada en het Franse Martinique. Hoewel het land tevens dicht bij Venezuela ligt behoort het tot Noord-Amerika. Het eiland is op een paar heuvels na in het noorden bijna volledig vlak. Het hoogste punt is Mount Hillaby (340 meter). Langs de westkust van het eiland bevinden zich zandstranden en langs de oostkust domineren rotsen het landschap. Verder wordt Barbados omgeven door koraafriffen.

Reisinformatie Barbados

Tijdsverschil:
Op Barbados is het tijdens de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Bridgetown:
7145 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Barbados is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek van Barbados.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Barbados is Engels de officiële taal. De bevolking spreekt echter voornamelijk een Creools dialect, genaamd Bajan.

Beste reistijd Barbados

Barbados is het beste te bezoeken tussen januari en april. Het is dan gemiddeld 30 graden op Barbados. Het orkaanseizoen vindt in augustus en september plaats op Barbados.

Vaccinaties en inentingen

Voor Barbados zijn geen vaccinaties noodzakelijk. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Barbados naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 77 procent van de bevolking van Barbados is christelijk. Hiervan is 65 procent protestants, 5 procent rooms-katholiek en hangt 7 procent een andere stroming aan. Ongeveer 20 procent is niet gelovig.

Populaire bezienswaardigheden

Barbados staat vooral bekend om haar parelwitte zandstranden. De meeste toeristen zullen dit land dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te surfen, snorkelen en duiken. De meeste surfers zijn de vinden aan de zuid- en oostkust, terwijl de strandgasten en zwemmers vooral in het westen aan hun trekken komen. De bekendste en mooiste stranden van Barbados zijn Batts Rock, Carlisle Bay, Enterprise Beach, Gibbs Beach en Paynes Bay. Het culturele centrum van het eiland bevindt zich in hoofdstad Bridgetown. In deze stad vind je nog veel Britse koloniale invloeden. Bezienswaardigheden in Bridgetown zijn onder andere het parlementsgebouw, Harrison College, de kathedraal van St. Michael en een kleine versie van het Londense Trafalgar Square. Voor een bezoek aan een typisch Caribisch stadje met houten huisjes ga je naar Speightstown. Maar ook de druipsteengrotten van Harrison's Cave zijn het bezoeken waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:10 uur
Categorieën: Noord-Amerika