Bangladesh

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Dhaka
Andere grote steden: Chittagong, Khulna en Barisal
Munteenheid: Bengalese taka (BDT)
Oppervlakte: 147.570 km²
Inwoners: 161.083.804 (2012)
 

Bangladesh is een land in Zuid-Azië en één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Bangladesh grenst aan drie zijden aan India, in het zuidoosten aan Myanmar (Birma) en in het zuiden aan de Golf van Bengalen. Het land vormt de oostelijke helft van het gebied dat Bengalen genoemd wordt. De westelijke helft is een Indiase deelstaat. Een groot deel van het groene Bangladesh wordt ingenomen door de rivieren de Ganges en de Brahmaputra. Het land heeft bijna jaarlijks te maken met natuurrampen zoals overstromingen, tornado's en vloedgolven.

Reisinformatie Bangladesh

Tijdsverschil:
In Bangladesh is het tijdens onze zomertijd 4 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Dhaka:
7655 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Bangladesh is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Bangladesh.
Visum:
Ja
 

Talen

De officiële taal in Bangladesh is het Bengaals (ook wel Bangla genoemd). Daarnaast spreekt een deel van de bevolking Engels en Urdu.

Beste reistijd Bangladesh

Bangladesh kent geen koude periodes. Het hele jaar is het in Bangladesh gemiddeld rond de 30 graden. De beste reistijd voor Bangladesh is echter van december tot en met april. Tussen mei en oktober vindt het moessonseizoen plaats in Bangladesh. Deze gaat gepaard met overstromingen, vloedgolven en cyclonen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Bangladesh worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Bangladesh naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 85 procent van de bevolking van Bangladesh is islamitisch. De andere grote godsdienst is het hindoeïsme (15 procent).

Populaire bezienswaardigheden

De meeste vakanties in Bangladesh beginnen in de miljoenenstad Dhaka. In Dhaka vind je verschillende moskeeën, tempels en de Shankaria Bazar. Deze bazaar bestaat uit een drukke hindoeïstische winkelstraat. In het noorden van Bangladesh heb je Madhabkunda, een indrukwekkende berg met meerdere watervallen en theeplantages. In het zuidoosten van Bangladesh bevindt zich ook het langste zandstrand ter wereld. Dit strand langs de azuurblauwe zee is 120 kilometer lang en loopt langs Chittagong, de tweede stad van het land, tussen Sitakunda en Cox's Bazar. In het zuidwesten van Bangladesh, aan de grens met India, ligt het nationale park Sundarbans. Dit enorme park is dicht begroeid met mangrovebossen en tevens de uitvalsbasis voor tijgers, reptielen als krokodillen en verschillende vogelsoorten.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:09 uur
Categorieën: Azië