Bahama’s

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Nassau
Andere grote steden: Freeport, West End en Coopers Town
Munteenheid: Bahamaanse dollar (BSD)
Oppervlakte: 13.880 km²
Inwoners: 316.182 (2012)
 

De Bahama's is een land dat bestaat uit meer dan zevenhonderd eilanden, waarvan ongeveer dertig tot veertig bewoond zijn, en een kleine 2500 zand/koraalriffen. Het grootste eiland is Andros. Het Gemenebest van de Bahama's, zoals het land officieel heet, ligt in de Atlantische Oceaan ten zuidwesten van de Verenigde Staten (Florida) en ten noordoosten van Cuba. In 1973 werd de Bahama's onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De Bahama's behoort tot het continent Noord-Amerika.

Reisinformatie Bahama’s

Tijdsverschil:
Op de Bahama's is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
Afstand A'dam-Nassau:
7320 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op de Bahama's is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek van de Bahama's.
Visum:
Nee
 

Talen

Op de Bahama's is Engels de enige officiële taal.

Beste reistijd Bahama’s

De Bahama's is het beste te bezoeken tussen december en april. Het is dan gemiddeld 27 graden op de Bahama's. Het orkaanseizoen vindt tussen juni en november plaats op de Bahama's.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Bahama's zijn geen vaccinaties noodzakelijk. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Bahama's naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De bevolking van de Bahama's is overwegend christelijk. Ongeveer 68 procent is protestants en 15 procent is rooms-katholiek. Daarnaast hangt nog ongeveer 15 procent een andere christelijke stroming aan.

Populaire bezienswaardigheden

De Bahama's staat vooral bekend om haar parelwitte zandstranden. De meeste toeristen zullen dit land dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te snorkelen en duiken. Het bekendste strand bevindt zich op het eiland Harbour Island. Zoals de naam Pink Sands Beach al doet vermoeden is dit een rozekleurig strand, waardoor het zand altijd koel is. Dit strand heeft haar roze kleur gekregen door de aanwezigheid van koraalinsecten. De Bahama's beschikt daarnaast over meerdere nationale parken. Het mooiste en bekendste park is het Lucayan National Park, op het eiland Grand Bahama. In dit park kun je mooie onderwatergrotten vinden en er leven dieren als flamingo's en de zeldzame Bahama papegaai. Een ander mooi park is het Bahamas National Trust Park. In dit park kun je mooie fietstochten maken, terwijl je geniet van de aanwezige schildpadden en talloze flamingo's. Voor gezelligheid moet je in hoofdstad Nassau zijn, waar twee derde van de bevolking woont. Zo vind je hier interessante musea en is de Straw Market de grootste markt van de eilandengroep. Een andere mooie plaats is Clarence Town, waar vooral de prachtige kerken de aandacht op zich laten vestigen.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:04 uur
Categorieën: Noord-Amerika