Aruba

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Oranjestad
Andere grote steden: Sint Nicolaas, Palm Beach en Angochi
Munteenheid: Arubaanse florin (AWG)
Oppervlakte: 180 km²
Inwoners: 107.635 (2012)
 

Aruba is een eiland in het Caribisch gebied en een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. In 1986 werd Aruba afgescheiden van de inmiddels opgeheven Nederlandse Antillen en werd het een zelfstandig land. Aruba ligt in de zuidelijke Caribische Zee, 25 kilometer ten noorden van Venezuela en 68 kilometer ten westen van Curaçao. Het land is voornamelijk dor en vlak, met in een midden van het eiland een aantal heuvels. Het hoogste punt is de Jamanota met haar 188 meter.

Reisinformatie Aruba

Tijdsverschil:
Op Aruba is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Oranjestad:
7895 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Aruba is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek van Aruba.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Aruba zijn Nederlands en Papiaments de officiële talen. Daarnaast wordt ook veel Engels en Spaans gesproken.

Beste reistijd Aruba

Aruba is het beste te bezoeken tussen januari en april. Het is dan gemiddeld ongeveer 30 graden, net als de rest van het jaar. Het regenseizoen vindt op Aruba plaats van juni tot en met november.

Vaccinaties en inentingen

Voor Aruba zijn geen vaccinaties verplicht en worden geen inentingen aanbevolen. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Aruba naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 80 procent van de bevolking van Aruba is rooms-katholiek. Daarnaast gaan ook mensen naar de protestantse kerk en pinkstergemeenten.

Populaire bezienswaardigheden

Het toerisme op Aruba is erg op de Verenigde Staten gericht. Dat is terug te zien in menukaarten, hotels en dat Amerikaanse dollars worden geaccepteerd. De meeste mensen die naar Aruba gaan doen dat vanwege de parelwitte stranden, het helderblauwe water en de mogelijkheden om te snorkelen en duiken. Deze stranden liggen langs de zuidwestkust. Enkele populaire stranden op Aruba zijn Eagle Beach, Palm Beach en Baby Beach. Op Flamingo Beach kun je loslopende flamingo's spotten. Met het Arikok natuurpark beschikt Aruba over een mooi park. In dit park kun je bijzondere Arubaanse dieren spotten en je vindt er cactussen, rotsformaties en historische bezienswaardigheden zoals de Natural Pool waar oceaanwater door tientallen gaten naar boven gespoten wordt. Ook Fontein Grot en rotstekeningen vind je in dit natuurpark. In Hudishibana, in het noordwesten van Aruba, staat de California vuurtoren. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de zee, de stranden en de ruwe noordkust. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Deze stad heeft een kleurrijk en Caribisch centrum. Enkele bezienswaardigheden zijn het winkelcentrum Royal Plaza Mall en het Fort Zoutman, waar je het Historisch Museum van het eiland vindt.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:02 uur
Categorieën: Noord-Amerika