Antigua en Barbuda

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Saint John's
Andere grote steden: All Saints, Liberta en Potter's Village
Munteenheid: Oost-Caribische dollar (XCD)
Oppervlakte: 442 km²
Inwoners: 89.018 (2012)
 

Antigua en Barbuda is een eilandengroep in Noord-Amerika dat bestaat uit de eilanden Antigua, Barbuda en het vulkanische onbewoonde eiland Redonda. Het eiland Antigua ligt ten zuiden van het eiland Barbuda. Hoofdstad Saint John's bevindt zich op het eiland Antigua. Het land ligt in het oostelijke deel van de Caribische Zee, op de grens met de Atlantische Oceaan. Antigua en Barbuda, met haar vele stranden en vlakke binnenland, is onderdeel van de Bovenwindse Eilanden en de Kleine Antillen. In 1981 werd het onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Reisinformatie Antigua en Barbuda

Tijdsverschil:
In Antigua en Barbuda is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Saint John's:
6940 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Antigua en Barbuda is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Antigua en Barbuda.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Antigua en Barbuda is Engels de officiële taal.

Beste reistijd Antigua en Barbuda

Antigua en Barbuda kent een regenseizoen van juni tot november, waarbij de temperaturen tot ver boven de 30 graden kunnen oplopen. Het orkaanseizoen vindt hier plaats in augustus en september. De beste reistijd voor Antigua en Barbuda is december tot en met april. De gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 30 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Antigua en Barbuda zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Antigua en Barbuda naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 75 procent van de bevolking van Antigua en Barbuda is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Hiervan gaat 32 procent naar een Anglicaanse Kerk.

Populaire bezienswaardigheden

Antigua en Barbuda staat vooral bekend om haar parelwitte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen dit land dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. De mooiste stranden van Antigua en Barbuda zijn Runaway Bay en Dickinson Bay. De eilanden beschikken verder over verschillende Britse forten. In hoofdstad Saint John's kun je onder anderen een kijkje nemen in de kathedraal van St. John the Divine. Verder is een bezoek aan het natuurreservaat Indian Town een bezoek waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 10 september 2014, 12:00 uur
Categorieën: Noord-Amerika