Angola

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Luanda
Andere grote steden: Cabinda, Huambo en Lubango
Munteenheid: Angolese kwanza (AOA)
Oppervlakte: 1.246.700 km²
Inwoners: 18.056.072 (2012)
 

Angola is een land in het zuidwesten van Afrika. Het land grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan en wordt verder ingesloten door Congo-Kinshasa in het noorden en noordoosten, Zambia in het oosten en Namibië in het zuiden. Ten noorden van Angola ligt de Angolese exclave Cabinda, dat ligt ingeklemd tussen Congo-Kinshasa en Congo-Brazzaville. Angola is één van de armste landen van Afrika. Ongeveer zeventig procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Het landschap van Angola wordt voor het grootste deel gekenmerkt door grasland en savannes en in het noordoosten bevinden zich bossen en valleien. Het midden van het land wordt gedomineerd door het Bié-plateau, met een gemiddelde hoogte van 1830 meter.

Reisinformatie Angola

Tijdsverschil:
In Angola is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Luanda:
6855 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Angola is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Angola.
Visum:
Ja
 

Talen

In Angola is Portugees de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere nationale talen gesproken.

Beste reistijd Angola

De beste reistijd voor Angola is juni tot en met september. Het land kent twee seizoenen: een warm, nat seizoen van november tot en met april (gemiddeld 30 graden) en een koel, droog seizoen van mei tot en met oktober (gemiddeld 25 graden).

Vaccinaties en inentingen

Voor Angola zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Angola naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 53 procent van de bevolking van Angola is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Hiervan is 38 procent rooms-katholiek en 15 procent protestant. De overige 47 procent van de bevolking hangt een inheems geloof aan.

Populaire bezienswaardigheden

Angola beschikt over meerdere nationale parken en wildreservaten waarin safari's mogelijk zijn. Bijvoorbeeld in het nationale park Kissama. In dit park, dat uit een savanne bestaat, leven verschillende dieren zoals waterbuffels, gnoes en olifanten. Andere mooie (wild)parken in Angola zijn het Iona National Park, Bicuar National Park en het Mupa National Park. Met haar ligging aan de Atlantische Oceaan heeft Angola bovendien kilometers aan zandstrand. Bijvoorbeeld het strand Palmeirinhas. Of ga naar het eiland Massula (dat eenvoudig vanuit Luanda is te bereiken), waar je goede restaurants en prachtige witte zandstranden hebt en goed kunt zwemmen. Ook hoofdstad Luanda mag uiteraard niet overgeslagen worden. In het oude stadscentrum staan nog veel koloniale gebouwen zoals het Portugese fort São Miguel. Andere bezienswaardigheden in Luanda zijn het Antropologisch Museum, het Ethnologisch Museumen de dagelijkse markt Roque Sateiro.

 

Door:
Bijgewerkt: 17 oktober 2013, 16:36 uur
Categorieën: Afrika