Andorra

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Andorra la Vella
Andere grote steden: Les Escaldes, Encamp en Sant Julià de Lòria
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 468 km²
Inwoners: 85.082 (2012)
 

Het dwergstaatje Andorra ligt hoog in de Pyreneeën en wordt in het zuidwesten van Europa volledig ingeklemd door Frankrijk (in het noorden) en Spanje (in het zuiden). Ongeveer twee derde van de bevolking woont in de hoofdstad Andorra la Vella. Vorstendom Andorra, zoals het land officieel heet, bestaat hoofdzakelijk uit ruwe bergen met een gemiddelde hoogte van 1996 meter.

Reisinformatie Andorra

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Andorra.
Afstand A'dam-Andorra la Vella:
1125 km
Vliegduur:
Andorra beschikt niet over een internationale luchthaven. Girona en Barcelona in Spanje zijn alternatieven. De vliegduur vanaf Amsterdam is ongeveer 2 uur.
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Andorra is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
 

Talen

Catalaans in de officiële taal van Andorra. Daarnaast wordt er, door het grote percentage immigranten, ook Spaans en Frans gesproken.

Beste reistijd Andorra

Door de hoge ligging van het land kan het in de winter erg koud worden en valt er veel sneeuw. Met een maximum temperatuur van gemiddeld 25 graden wordt het in de zomer ook niet heel warm in Andorra. De beste reistijd voor Andorra is mei, juni, september en oktober.

Vaccinaties en inentingen

Voor Andorra zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Andorra naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De bevolking van Andorra is overwegend rooms-katholiek.

Populaire bezienswaardigheden

Andorra staat in de winter vooral bekend om haar uitstekende skifaciliteiten. In de zomer kun je in dezelfde bergen uitstekend wandelen en fietsen. De hoofdstad van Andorra, Andorra la Vella, is vooral populair bij toeristen omdat je er taxfree kunt shoppen. Verder beschikt het over enkele mooie kerken. Niet alleen in de hoofdstad, maar ook in andere plaatsen zijn veel Gotische en Romaanse bouwwerken te vinden. In Les Escaldes bevinden zich het grootste kuuroord van Zuid-Europa.

 

Door:
Bijgewerkt: 17 oktober 2013, 16:33 uur
Categorieën: Europa