Algerije

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Algiers
Andere grote steden: Oran, Constantine en Annaba
Munteenheid: Algerijnse dinar (DZD)
Oppervlakte: 2.381.741 km²
Inwoners: 37.367.226 (2012)
 

Algerije is het grootste land in Noord-Afrika. Het land grenst in het westen aan Marokko, in het oosten aan Tunesië en Libië, in het zuiden aan Niger en Mali en in het westen aan Mauritanië en de Westelijke Sahara. Daarnaast heeft het in het noorden een kustlijn aan de Middellandse Zee. Niet ver van Algerije, aan de andere kant van de Middellandse Zee ligt Spanje. Ruim 85 procent van Algerije bestaat uit woestijn. De meeste mensen wonen dan ook in het vruchtbaarste deel van het land, langs de zee. Met haar 3003 meter is de berg Tahat het hoogste punt in Algerije. In 1962 werd Algerije onafhankelijk van Frankrijk.

Reisinformatie Algerije

Tijdsverschil:
In Algerije is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Algiers:
1745 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Algerije is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Algerije.
Visum:

Ja

Reizen naar Algerije:

Goedkope vliegtickets Algerije

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

De officiële taal in Algerije is Arabisch. Daarnaast worden er ook verschillende Berbertalen (zoals Tamazight en Kabylisch) gesproken en kun je je er met het Frans goed redden.

Beste reistijd Algerije

Algerije kent lange, droge zomers, waarbij de temperatuur kan oplopen tot maar liefst 50 graden. De beste reistijd voor Algerije is april, mei, september en oktober. In die periode schommelt de temperatuur tussen 20 en 30 graden. Tussen januari en april kunnen er zandstormen plaatsvinden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Algerije worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Algerije naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 99 procent van de bevolking van Algerije is islamitisch. Het grootste deel is soennitisch. De overige 1 procent bestaat uit christenen en joden.

Populaire bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie in Algerije mag de Sahara niet worden overgeslagen. Deze grote woestijn, waarin prachtige woestijntochten te maken zijn in jeeps en op kamelen, beslaat ongeveer 85 procent van het land. Een grote tegenstelling, maar ook erg mooi, is de kust aan de Middellandse Zee. De mooiste stranden van Algerije liggen rond de plaatsen Skikda, Annaba en Ghazaouet. Verder beschikt Algerije over een enorm vulkanisch plateau bij Tassili N’Ajjer en de oude koloniale Romeinse stad Kimgad. Ook hoofdstad Algiers, met onder andere haar koloniale gebouwen uit de tijd van de Franse en Turkse bezetting, is een bezoek waard. In 1992 werd de gehele oude binnenstad uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 10:42 uur
Categorieën: Afrika