9/11 Museum in New York eind mei open voor publiek

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Op 21 mei 2014 opent het National 9/11 Memorial and Museum in New York haar deuren voor publiek. Het museum is gewijd aan de slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001. Dat heeft het museum gisteren bekend gemaakt.

In het 9/11 Museum in New York kunnen de bezoekers twee vaste tentoonstellingen bekijken. De tentoonstelling ‘In Memoriam’ brengt een ode aan de 2.977 doden. ‘Historica’, de tweede tentoonstelling in het 9/11 museum, heeft aandacht voor de aanslagen op het World Trade Center en wat Osama bin Laden bracht tot zijn gruweldaad. In het museum zijn tal van persoonlijke spullen van de slachtoffers te zien, net als foto’s, video- en audiomateriaal en stukken van gebouwen.

Volgens televisiezender CNN zullen er ook stoffelijke resten van de slachtoffers van de aanslagen in het museum worden tentoongesteld. Mocht je dit graag willen zien, dan heb je pech. De 8.000 ongeïdentificeerde resten kunnen alleen nabestaanden en wetenschappers worden bekeken.

Het National 9/11 Memorial and Museum heeft een plekje gekregen op de plaats waar op 11 september 2001 de twee torens van het World Trade Center stonden. Het was de bedoeling dat het museum in 2011 open zou gaan, tien jaar nadat kapers twee vliegtuigen in de twee torens boorden. De bouw van het museum heeft echter vertraging opgelopen. Op 21 mei 2014 zal het museum eindelijk zijn deuren openen voor het grote publiek.

De toegangsprijs voor het 9/11 Museum bedraagt 24 dollar (17 euro). Nabestaanden van de aanslag mogen gratis binnen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *