Zo bespaar je vijf keer op je vakantie

Budget

Geen reacties Reageer

 

Met de huidige lenteachtige temperaturen krijgen veel mensen zin in de zomervakantie. Het is dan even flink slikken als de prijs van je droomvakantie ver boven het budget is. Geen nood. Met deze vijf bespaartips ga je gegarandeerd goedkoop op reis.

Besparen op je vliegticket en hotel

Wanneer je op vakantie gaat zijn een vliegticket en de uitgaven voor een hotel vaak de grootste kostenposten. Hoe bespaar je hier dan toch op? Het toverwoord lijkt ‘vergelijken’ te zijn. Door te vergelijken ontdek je namelijk de beste prijs. De prijzen van vliegtickets variëren bijvoorbeeld per dag van de week. Zo zijn tickets over het algemeen hoger in het weekend dan doordeweeks. Ook is het gunstiger om tickets in het begin van het jaar te boeken, in plaats van in een zomermaand zoals juli. Wat betreft hotels is het aan te raden om een aantal vergelijkingssites af te gaan, maar zeker ook op de website van het hotel zelf te kijken. Zo is de kans groter dat je net een hotel vindt met mooie kamers en een gunstige ligging voor een voordelige prijs.

Besparen op je parkeerplaats

Ook nabij het vliegveld zelf kun je besparen op bepaalde dingen, zo ook op je parkeerplaats. Parkings die dichter bij het vliegveld liggen zijn over het algemeen duurder dan parkeerplaatsen die wat verder af liggen. Ik hoor je al denken: “Ja maar als het er ver vanaf ligt, moet ik zeker een heel eind lopen naar de luchthaven?”. Daar is dus niks van waar. Veel parkings zoals hebben bijvoorbeeld een shuttleservice die je gratis weg brengt naar het vliegveld. Parkeren Schiphol hoeft dus niet duur te zijn.

Besparen met een inpaklijstje

Besparen op je vakantie kan ook door verstandig in te pakken. Dit doe je door tijdens het inpakken een checklist na te lopen. Als je een inpaklijstje bij de hand houd, is de kans namelijk kleiner dat je iets vergeet. Waardoor je vervolgens op de vakantie zelf minder aankopen hoeft te doen.

Besparen op je reisverzekering

Ook wanneer je een reisverzekering afsluit kun je besparen. Net als bij de vliegtickets, geldt ook hier dat je moet vergelijken. Verschillende verzekeraars bieden namelijk verschillende tarieven. Ook worden je vaak extra’s aangeboden die je vaak niet nodig hebt, let dus goed op wat je afsluit. Bovendien kan een doorlopende reisverzekering handiger zijn dan een kortlopende reisverzekering als je vaak in het jaar op vakantie gaat.

Besparen dankzij een reisgids

Tot slot een laatste bespaartip. Bespaar op je vakantie door gebruik te maken van tips die in reisgidsen staan. Door een reisgids van je reisbestemming te kopen zul je eerder weten dat je sommige afstanden gewoon kunt lopen. Daardoor bespaar je geld op openbaar vervoer. Ook ontdek je dan eerder leuke (en betaalbare) restaurantjes of bezienswaardigheden.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *