4 Tips voor een vakantie in Italië op een klein budget

Reistips

 

De zomervakantie is voor velen al duur genoeg, dus wil je er natuurlijk voor zorgen dat je enkele budgettips in jouw arsenaal hebt om prettig te vertoeven op de laagst mogelijke prijs. Want een kleiner budget mag natuurlijk de pret niet drukken! Lijken goedkope vakanties naar Italië een mythe en denk je dat een reis naar Italië buiten jouw budget ligt? Helemaal in de crisis van de afgelopen jaren hebben we meer dan ooit behoefte aan vakanties en met de volgende budgettips voor Italië komt die droom gelukkig dichterbij dan ooit.

1. Een budgetreis begint vanuit huis

Als het gaat om het voorbereiden en inpakken voor een goedkope reis, kun je al veel geld besparen. Zorg ervoor dat je alle spulletjes meeneemt die je van plan nodig te hebben, zodat je deze niet op je vakantiebestemming hoeft te kopen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste kleding en accessoires. Ga je bijvoorbeeld naar de camping, denk er dan over na om al het kookgerei mee te nemen en eigen flessen en bepaalde ingrediënten mee te nemen. Behalve dan goede Italiaanse kruiden en olijfolie, want die kun je goedkoop kopen in Italiaanse supermarkten! Bedenk dus ook goed welke spullen je nog meer goedkoper kunt krijgen in Italië vergeleken met Nederland.

2. Goedkope accommodaties in Italië

Een goedkope vakantie in Italië begint natuurlijk met waar te verblijven. Het spreekt wel voor zich dat accommodaties in bijvoorbeeld de Duomo Santa Maria el Fiore in Florence wat duurder zijn dan kleinere hotels die in de buurt liggen van het stadje Lucca.

Het is vrij gemakkelijk om rustiger en goedkoper in een kleine stad te verblijven en tegelijkertijd dagtochten per auto of trein naar de grote steden te maken. Het is natuurlijk ook mogelijk een huis of een kamer in een boerderij te huren. Deze worden steeds populairder onder Nederlanders en Belgen in Italië omdat ze betaalbaar zijn en een geweldige manier creëren om het authentieke Italië te ervaren.

Ga je met een groep op vakantie? Ga dan naar Groepen.nl voor grote vakantiehuizen Italie en ontvang nu tijdelijk €30,- korting op jouw boeking!

3. Neem een stevige lunch in plaats van een diner

Wil je nog besparen op eten en toch goed genieten van de Italiaanse keuken? Kies dan voor een vaste maaltijd voor de lunch en goedkope pizza of pasta ’s avonds. Lunchtijdmenu’s zijn vaak goedkoper en restaurants zijn vaak minder druk!

4. Reizen buiten het seizoen

Verreweg een van de beste manieren om te genieten van een goedkope vakantie in Italië, is door een reisje te maken buiten het seizoen. Het is vaak een stuk gemakkelijker om een goedkope vakantie in Italië te boeken in januari, september of oktober dan in juli en augustus. Een nadeel is dat je er natuurlijk wel rekening mee moet houden dat veel attracties in sommige maanden niet open zijn en dat het weer soms behoorlijk slecht kan zijn. Maar dit mag natuurlijk niet de pret drukken, want de Italiaanse herfst en winter is op veel plekken een stuk beter te vertoeven dan de gebruikelijke grauwheid in Nederland!